Terrorist var etterretningsoffiser i PA

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

En terrorist som skjøt to israelere nord for Jerusalem i dag er nå identifisert som Mazen Hassan Orebeih. Han var offiser i sikkerhetstjenesten til de palestinske selvstyremyndighetene.
Det er IsraelNationalNews som melder dette. Det er ikke å ta munnen for full å si at hendelsen er en skandale. PA skulle arbeide sammen med israelske myndigheter for å holde ro og orden. Dette er avtalefestet, blant annet i Oslo-avtalene.
37-åringen Orebeih skjøt og skadet to israelere ved sjekkpunktet Hizme nord for Jerusalem. Han kom fra Abi Dis, et boligområde i Jerusalem. Han ble drept på stedet av israelske sikkerhetsstyrker. Hizme er en hovedgjennomfartsåre fra Jerusalem mot Samaria.
Ett av de to ofrene for terroren ble alvorlig skadet, den andre lettere.
Palestinske myndigheter har bekreftet at angriperen var medlem av Pas sikkerhetsstyrker, men har ikke kommentert hans posisjon.
I ettermiddag ble en politimann på rundt 35 år moderat skadet av en terrorist ved Damaskus-porten inn til gamlebyen. Dette var et angrep med kniv.
Terroristen ble eliminert på stedet av grensepoliti.
Magen David Adom (MDA) kom til stedet for å hjelpe den skadete politimannen før han ble tranportert til Shaare Tzedek-sykehuset. Teamet sa at politimannen var ved full bevisshet der han lå på bakken.
Han hadde skader i kroppen, så teamet måtte stoppe blødningene og gi ham væsketilførsel og smertestillende, men han var stabil, og snakket med teamet som hjalp ham, på vei til sykehuset.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: