Terror i Samaria, mulig drap i Berlin

Israelske soldater har en tøff oppgave i et fiendtlig miljø. (AP Photo/Mohammed Ballas)
Israelske soldater har en tøff oppgave i et fiendtlig miljø. (AP Photo/Mohammed Ballas)

En arabisk terrorist angrep israelske soldater i dag morges i Samaria, nord for Jerusalem.
En av soldatene ble alvorlig såret, mens en annen lettere. Han greide å få skutt terroristen før han fikk gjort enda mer skade. Soldaten som ble hardt skadd, er nå overført til et sykehus i Jerusalem, hvor han får behandling. Det sies at han ble knivstukket i halsen eller nakken.
I Berlin i Tyskland ble det søndag morgen funnet en død ung mann med israelsk pass. Han var slått til det ugjenkjennelige i ansiktet, slik at det var umulig å identifisere ham ut fra utseendet. Man venter derfor på DNA-test for en endelig identifisering.
Men den israelske ambassaden i Tyskland har bekreftet at mannen var israeler. En talsmann for tyske myndigheter forteller at mannen ble drept av gjentatte slag mot hodet.
En rabbi ved Chabad-senteret i Berlin kunne bekrefte at mannen hadde vært hos dem i lengre tid. Det er imidlertid ukjent hva han gjorde i Berlin, og om han bodde her eller bare var på ferie. Han hadde ikke noe sted å bo, så senteret hadde ordnet med overnatting og mat for ham i påsken.
Det er et Chabad-senter like ved funnstedet ved Alexanderplatz, og rabbien sier «det er en mengde merkelige folk der.» Politiet har i øyeblikket lite informasjon om drapet.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: