Bosniere i Wien: – Drep jødene!

Fotballfans fra Bosnia på besøk i Wien 31. april organiserte en pro-palestinsk demonstrasjon på Stephansplatz midt i byen. Anledningen var en fredelig fotballkamp mellom Østerrike og Bosnia på Ernst Happel stadion i byen.
Under demonstrasjonen ble det viftet med palestinske flagg, og det ble ropt «Frigjør Palestina!». Imidlertid høres det plutselig en enkelt stemme blant demonstrantene: «Drep jødene!» Etter hvert stemte flere i den voldelige oppfordringen. De hoppet opp og ned og ropte «Ubij, ubij Židove!» (Drep, drep jødene!)

Verken østerrikske eller bosniske myndigheter har kommentert hendelsen, skriver Jerusalem Post.
Bosnia og Israel har et godt forhold, og det finnes også en liten gruppe jøder i landet. I mai 2014 sendte Israel 1,5 millioner tonn nødhjelp til Bosnia og Serbia da landene ble rammet av flom.
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: