Sverige: ekstrem økning i antisemittisme

Israelsk flagg i vinduet - nesten drept
Israelsk flagg i vinduet – nesten drept

I Malmö er det nå registrert en 320(!) % økning i antall antisemittiske hendelser i 2011 alene.
Det er tidsskriftet The American Interest som skriver dette.
Som vi vet utmerker Malmö seg i Sverige ved sin høye andel innvandrere fra Midtøsten. Deler av byen er nå ghettoer hvor selv politi og andre nødetater kvier seg for å gå inn.
Selvfølgelig kan denne ekstreme økningen ha sin årsak i andre forhold i tillegg. Den politiske venstresiden er for eksempel sterk i landet, og som vi vet står venstreekstreme for holdninger til Israel som grenser til antisemittisme, også her. Noen ganger også over grensen. I tillegg har man et problem med ekstreme høyre i Sverige, og det er ikke til å stikke under en stol at blant den muslimske innvandrerbefolkningen er en del mennesker med slike holdninger. Dette siste fenomenet er det ifølge en henvisning i artikkelen lite forsket på.
Den irske journalisten Patrick Reilly laget overskrifter i 2013 ved å bære yarmulka en dag. Det han opplevde i Malmö var «skremmende.»
En mann ble nylig banket opp med jernrør og jaget gjennom byens gater for å ha heist et israelsk flagg i vinduet sitt. VG melder at man tror det dreier seg om hatkriminalitet. Det må man kunne si er oppvakt ungdom, siden de kan komme til en såpass klar konklusjon i et så diffust tilfelle.
NTB / Aftenposten melder om det vi antar er samme hendelsen, men unnlater (selvsagt?) å nevne årsaken.
The American Interest: Anti-Semitism on the Rise in SwedenStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: