Sant eller ikke – har det betydning?

Manasrah lever. Faksimile fra Jerusalem Post.
Manasrah lever. Faksimile fra Jerusalem Post.

I vårt underlige og på mange måter totalt virkelighetsfjerne samfunn, med varslet innlevering av håndvåpen for offiserer i en tid hvor Norge er mer truet enn noensinne siden krigen, og hvor man bestemte avvæpning av politiet tross advarsler, bare timer før terroren i Paris, og med en utenriksminister i nabolandet som i fullt alvor sier hun vil ha en ”trovärdig undersökning av om utomrättsligt dödande använts av Israel” finnes det andre forvirrede mennesker som mener de støtter Palestina-arabernes sak ved demonstrere mot Israels selvforsvar.
At de slett ikke har noen sak bekymrer dem lite.
En 13 år gammel gutt som ligger på israelsk sykehus og får behandling for skuddskader han fikk av politiet, er i sentrum for oppmerksomheten.
Den palestinske gutten Ahmad Manasrah kom i søkelyset da han og fetteren knivstakk en jevngammel jødisk gutt. Politiet kom til stedet, og da de skjøt for å nøytralisere Manasrah, ble han skadet. Fetteren ble drept.
Dette falt palestinernes president Mahmoud Abbas såpass tungt for brystet at han beskyldte Israel for å ha drept Manasrah med kaldt blod.
Israel ble derfor presset til å bevise at Manasrah slett ikke hadde blitt drept, og publiserte et opptak som viste at han levde i beste velgående på et sykehus hvor han fikk behandling for skadene sine. Politiet publiserte også videoopptak fra sikkerhetskameraer som viste hvordan Manasrah og fetteren angrep og stakk den israelske gutten.
Til tross for disse videobevisene er det en utbredt oppfatning blant en del pro-palestinere at gutten er uskyldig, og de har startet en kampanje for å få gutten løslatt.
Gutten er under 14, som er grensen for mindreårig i Israel. Arresten hans har derfor blitt fornyet fortløpende. Men han fyller 14 kommende fredag, og vil derfor kunne forbli i arrest, og han vil kunne stilles for retten.
Demonstrasjoner har blitt holdt flere steder, med krav om at Israel ”slutter å drepe palestinske barn”, og at de må løslate alle palestinske barn som sitter ”fanget i israelske huler.”
Onsdag var det en demonstrasjon foran G4S’ London-kontor. G4S er firmaet som bygger det spesielt sikrede fengselet hvor Manasrah er, og kravet var at firmaet ”slutter med sin delaktighet i tortur og misbruk av barn.”
Lederen for kampanjen er Abbas Ali, en propalestinsk aktivist som har vært arrestert av britisk politi for å ha veivet med et Hizbollah-flagg under en demonstrasjon foran Israels ambassade i London.
Også aktivister i den britiske byen Bristol hadde en demonstrasjon, og viste en video om Manasrah i det lokale rådhuset 17. januar.
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: