Palestinsk terror og den talende taushet

Dafnas ektemann Natan med barna under begravelsen mandag. Skjermbilde fra Internett
Dafnas ektemann Natan med barna under begravelsen mandag. Skjermbilde fra Internett

Av i alt 150 angrep har 55 sin opprinnelse i Hebron. Med dette seiler Hebron opp til å bli en ”terrorsentral”. Samtidig blir angrepene alvorligere. Fra å være knivstikking på gaten og steinkasting og brannbomber mot biler på veien, kan du nå bli angrepet og drept i ditt eget hjem.
Dette er essensen av en artikkel i nettutgaven av Yedioth Ahronot, som tar utgangspunkt i de siste dagers hemningsløse og hjerteløse myrderier og forsøk på dette.
Med drapet på seksbarnsmoren Dafna Meir (39) midt foran øynene for barna hennes overgår de Palestina-arabiske jihadistene seg selv i avskyelighet. Noe feigere kan knapt tenkes.
Etterforskningen har vist at terroristen kom inn i landsbyen Otniel, som ikke er utstyrt med elektriske gjerder, og gikk til familiens hus, hvor han stakk ned og drepte Meir med knivstikk som var så dype at han ikke fikk løs kniven. Skrikene hennes var sannsynligvis med på å skremme ham bort.
Gutten, for det var en gutt på 15 eller 16 år, ble imidlertid fanget av et overvåkningskamera, og i dag ble han arrestert, mistenkt for ugjerningen.
Også under den andre intifadaen i 2002 var det Yeshivat Otniel som markerte opptrappingen. Bosettingen hadde ikke noe gjerde, og to Palestina-arabere kledd i IDF-uniformer, bevæpnet med gevær og håndgranater, kom seg inn i området, tok seg inn i kjøkkenet i yeshiva’en, og begynte å skyte rundt seg.
Fire elever ble drept, og venner av dem, samt noen soldater som ble tilkalt, ble også såret. Yeshiva’en og bosettingen ble et symbol.
Hebron-sektoren, Nablus og Ramallah kom i gang senere enn Øst-Jerusalem. Men nå er disse områdene blitt den rådende infrastruktur for terrorismen, og Shin Bet og IDF har ikke greid å komme opp med noen løsning som har gitt Israel full kontroll på situasjonen.
Journalisten påpeker problemet med den såkalte ”Hebron-snikskytteren”, en person som gjentatte ganger har skutt mot soldater ved Patriarkenes hule, den viktige jødiske helligdommen på stedet. Denne snikskytteren er fortsatt en trussel, ettersom han aldri er blitt tatt.
Myndighetene frykter nå fremfor alt at andre terrorister skal etterligne ugjerningen, de såkalte copycats. Dette skjedde ved begynnelsen av nåværende terrorbølge.
Sentralkommandoen har derfor beordret folk til å holde seg strengt til sikkerhetsprosedyrene, og disse har også blitt oppgradert ved alle landsbyer i de omstridte områdene langs Jordans vestbredd.
Ynet
Men hvorfor forteller ikke norske og internasjonale medier om en såpass grufull hendelse? Også en gravid kvinne ble stukket ned i et annet angrep like etter drapet. Tyst som i graven, med unntak av Dagen og muligens noen andre medier med begrenset opplag og smalt nedslagsfelt. NTB hadde riktig nok en svært kort melding i morges der de hevder at ”Palestiner pågrepet for drap på israeler” og at han er ”mistenkt for å ha drept en israeler i hans hjem i en bosetning på Vestbredden.”
Vi snakker om fire barn som går inn i det nye året uten en mor. Og vi snakker om to foreldreløse som enda en gang går en uviss fremtid i møte.
”Israelsk mor knivstukket til døde foran øynene på barna sine” er ikke en overskrift i internasjonale medier, skriver direktøren i Honest Reporting, Joe Hyams.
Han anfører to årsaker til dette.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: