Terroren mot jøder, og de medansvarlige

Etter Holocaust og mordene på 6 millioner sivile jøder, hvorav 1,5 millioner barn, trodde vi europeerne hadde fått nok av det irrasjonelle jødehatet som hadde ridd kontinentet i mer enn 1800 år etter at europeiske arméer knuste det jødiske kongedømmet i Israel og drev befolkningen på flukt. De jødiske flyktningene som gjennom århundrene holdt til i Europa var utelukkende fredelige mennesker som bidro avgjørende til Europas utvikling av vitenskap og kultur.
Det pusterommet fra europeisk antisemittisme vi opplevde etter Den annen verdenskrig var kortvarig. Allerede 30 år etter krigen og bare 20 år etter at de siste jødene kunne forlate de tyske konsentrasjonsleirene og emigrere til Israel som frie mennesker (fordi deres europeiske hjemland ikke ville ta dem tilbake), snudde stemningen og jøden ble igjen et utskudd som ble holdt for å være entrussel mot verdensfreden. Nå kom dette budskapet fra Moskva som var en rollemodell for Europas dominerende venstresosialister, – ikke minst de norske. Da KGB på 1960-tallet oppfant Den palestinske frigjøringsorganisasjonen, PLO, fordi”folkelig frigjøring av jordens bundne treller” lød bedre i Vestens ører enn islamsk terror, ble budskapet slukt rått av norske ungdomsorganisasjoner på venstresiden (og etter hvert også på høyresiden), – folk som snart skulle komme til makt og innflytelse. Jødenes kortvarige frihet i Norge ebbet ut, og tiden var kommet for den anonyme jøden som fremdeles utgjør det store flertall blant norske jøder.
Norges mangeårige bidrag til fred og forsoning i Midtøsten kan innledningsvis la seg forstå som et utslag av en humanitær ånd med røtter tilbake til Fridtjof Nansens dager. Men når støtten går til en krigførende part som for lengst har brutt med fredsprosessens signerte avtaler og ikke legger skjul på at man har endelig utryddelse av Israel og det jødiske folk på programmet, får norsk Midtøsten-politikk en dimensjon som ikke lenger er forenlig med fredsnasjonens selvbilde.
Det har nå gått mange år siden alminnelig velinformerte og rasjonelle mennesker innså at det faktisk ikke pågår noen fredsprosess i forholdet mellom de palestinske selvstyremyndighetene og Israel, slik det var avtalt i Oslo-avtalene. Den palestinske parten ikke bare nekter å forhandle om fred, slik de forpliktet seg til i Oslo, – de oppfordrer til terror og drap på israelere, de glorifiserer selvmordsbombere, publiserer grove løgner om Israel og oppkaller gatene sine etter blodige terrorister. Slikt blir det naturligvis ikke fred av, men Norge har likevel valgt å støtte denne terrorprosessen med sine mord og grusomheter.
De siste månedene er 30 israelere drept av palestinske terrorister mens ti ganger så mange er såret. I Norge blir omfanget av denne terroren i stor grad fortiet av mediene, mens man er rask med å fortelle om palestinere som blir drept i selvforsvar. Nylig ble to unge jødiske mødre knivstukket av arabiske terrorister. Den ene var den 36 år gamle gravide Michal Froman som ble knivstukket rett ved sitt hjem, men som heldigvis overlevde.
Den andre var seksbarnsmoren Dafna Meir som åpnet døren for 16 år gamle Morad Bader Abdullah Adais som drepte Dafna med kniv. Begge terrorangrepene ble fortiet av norske medier. Dette er hva VG rapporterte om en seksbarnsmor som ble knivdrept i nærvær av sine barn: ”-Palestiner pågrepet for drap på israeler. -Den israelske hæren har arrestert en ung palestiner som mistenkes for å ha drept en israeler i hans hjem i en bosetning på Vestbredden, melder NTB.” Litt mer ble sagt i bladet Dagen, men typisk for Norge er at man holder seg til NTB som systematisk fordreier nyhetsbildet når det gjelder Israel.
På Facebook haglet det imidlertid av kommentarer til støtte for det bestialske drapet på den jødiske moren. Som et eksempel som tydeliggjør en slik antisemittisk holdning trekker vi frem den aktive debattanten Linda Noor (alias Linda Katrine Emblem, alias Linda Katrine Noor Emblem, alias Linda Noor Alzaghari, alias Linda Alzaghari), som i sin tid var moderator for nettforumet www.islam.noog som også er foretrukket kommentator i Aftenposten og NRK. Linda Noors største bekymring for den drepte småbarnsmoren var følgende: “Ble hun drept fordi hun var en voldelig okkupant eller fordi hun var jøde?”

Over: Skjermbilde fra Facebook
Over: Skjermbilde fra Facebook

Det finnes mange norske antisemitter som knapt selv forstår hva de er med på, men det gjelder ikke Linda Noor. Hun er seg fullstendig bevisst at islams mål er å bli kvitt jødenes hjemland, Israel og dets jødiske innbyggere. Som leder av den islamistorienterte (og statsfinansierte) gruppen Minotenk legger hun heller ikke skjul på sine holdninger og utnytter sin offentlige stilling til å fremme et desinformerende og ondsinnet budskap. Slik bidrar hun til å forsterke den jødiske minoritetens største problem i Norge.
Men hva er det som får disse menneskene til å føle seg trygge på at deres anslag mot jødene er legitime? Vår sikreste antakelse er at de opplever helt konkret at de har norske myndigheter og medier i ryggen når de angriper Israel med argumenter de har lært av terrororganisasjoner i Midtøsten. Slike meninger og holdninger som vi finner hos Linda Noor og hennes likesinnede er tillærte, – de kan til og med ha lært det av norske utenriksministre som gjennom mange år med sine egne usanne påstander ogstøttebevilgninger til terrorisme har lært det norske folk å omtale Israel og jødene på den måten.
Medieorganisasjonen Palestinian Media Watch har nylig oversatt en videosnutt fra offisielt Palestinsk TV (4.1.2016) som oppfordrer til drap på jøder. Dette er eksempel på antisemittisk terror som det norske Utenriksdepartementet er med på å finansiere og holder i live med sine rause bevilgninger til den ikke-eksisterende ”fredsprosessen.”
Noen må snart kunne forklare våre politikere, og ikke minst vår utenriksminister, at norsk Midtøsten-politikk ikke kan baseres på kunnskapsmangel, løgn og bedrag. Det er dokumentert at Norge aktivt støtter organisasjoner (bl.a. BDS) som søker åundergrave Israels legitimitet som stat. Norge finansierer dessuten NRK som i årtier har formidlet ensidig og forfalsket propaganda rettet mot Israel. NRKs første ofre er norske jødiske barn som blir mobbet på skolen fordi de er jøder. Noen må også kunne forklare våre politikere og deres statsfinansierte medier at terroristers rettigheter ikke er viktigere enn ofrenes, de være seg jøder i Israel eller jøder i Norge og Europa.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: