Ny blodig dag i Israel. Hamas gratulerer.

n tragedie. Barn læres opp til å bli terrorister. Foto: عشاق الرسم و التصوير
n tragedie. Barn læres opp til å bli terrorister. Foto: عشاق الرسم و التصوير

En israeler ble moderat skadet i et angrep fra en knivstikkende araber i Petah Tikva. Angriperen skal ha fulgt etter mannen inn i en butikk, og begynte der å stikke ham gjentatte ganger med kniv.
Det viser seg at mannen som ble knivstukket, en ultraortodoks jøde rundt 40, greide å trekke kniven ut av sin egen hals, og med angriperens egen kniv gikk han til motangrep for å forsvare seg, og stakk angriperen. Denne skal ha dødd noen minutter senere av skadene han fikk.
Til å begynne med skal angriperen ha blitt angrepet av butikkeieren, og denne skal ha lykkes med å jage ham ut. Men terroristen kom tilbake og gikk til angrep med kniven sin.
Offeret fikk behandling av Magen David på stedet, og ble siden sendt til sykehus. Han skal ha vært bevisst da han ble transportert til sykehus.
Angrepet skjedde i ettermiddag, omtrent samtidig som en bevæpnet motorsyklist skjøt mot politiet i Øst-Jerusalem, like ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen. En politimann ble truffet i hodet, og da politiet skjøt tilbake for å nøytralisere ham, traff han nok en politimann. Begge de to ofrene ble bragt til sykehus. De er 31 og 49 år gamle. Skadene betegnes som alvorlige. Den eldste kjemper for livet, mens den yngste er bevisst og stabil.
I Jaffa ble det kl 18:33 lokal tid meldt om knivstikking der en amerikansk turist ble drept, og 10 personer ble skadet, tre av dem alvorlig. Politiet skjøt og drepte den palestinsk-arabiske angriperen. Det var en tid uklart både om politiet hadde kontroll på angriperen, og hvorvidt han var alene eller hadde en medhjelper. Det er nå avklart at han var alene. Terroristen var 22 år og var hjemmehørende i Qalqilya i de omdiskuterte områdene mellom Netanya og Tel Aviv.
En av de skadde var en gravid kvinne, som nå er på sykehus med lette til moderate skader. Fosteret har fremdeles hjerteslag.a
Ordfører i Jaffa, Ron Huldai, sa i en kommentar at angriperen ikke var hjemmehørende i Jaffa, og ga uttrykk for at innbyggerne i byen fordømmer angrepet. Jaffa har blandet befolkning, her bor både jøder og arabere. Han oppfordret innbyggerne til snarest å gjenoppta sine vanlige gjøremål og ikke la terroren prege deres hverdag. Purim-feiringen i byen vil fortsette som planlagt.
Den muslimske terrororganisasjonen som styrer Gaza, området som Israel overlot til araberne uten forhandlinger som en gest for å vise sin fredsvilje, ser det ikke helt slik. Sami Abu Suhri, talsmann for organisasjonen, sier følgende:

Hamas gratulerer med de tre heltemodige angrepene i dag, i Tel Aviv, Jerusalem og Jaffa. Vi ser dette som et bevis for at alle teoriene er feilslått som mener intifadaen er slutt. Den vil fortsette til den har nådd sine mål.
Hamas feirer martyrene som har steget til himmelen i disse operasjonene, og vi bekrefter at deres rene blod etter Allahs vilje vil fyre oppunder intifadaen.

Intet mindre altså.
Denne bølgen av terror kom samtidig med USAs visepresident Joe Bidens ankomst til Israel. Han skal ha møter her og i de omdiskuterte områdene, og sa i forbindelse med terroren at ”vi har et absolutt, usminket ansvar for Israels sikkerhet.” Han uttrykte forhåpninger om en ”viss fremgang” i løpet av den tiden han skal være der.
Mens vi skriver, kommer det foreløpige meldinger om enda et angrep. I Netanya skal det ha vært en knivstikker på ferde. Det er uvisst hvorvidt noen har kommet til skade.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: