Moderate Fatah hyller terrorist som “martyr”

Fra Fatahs Facebook-side. Faksimile: PMW
Fra Fatahs Facebook-side. Faksimile: PMW

Som vi hevdet 14. februar, var det naivt og kunnskapsløst av Norges utenriksminister Børge Brende å hevde at ansvaret for den økte terroren mot jøder ligger på Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
Det er svært mange årsaker til at denne holdningen, som imidlertid er svært utbredt i Vesten, eller man kunne godt si i de europeiske land som gjorde Holocaust mulig for nazistene, er naiv. En av årsakene er at Israel allerede har forsøkt ettergivenhets- og tilbaketrekkingspolitiske virkemidler. I 2005 ga Israel araberne det ultimate håndslag, da de helt uten betingelser eller forhandlinger bare ga dem det de ønsket. Gaza var delvis befolket av jøder, men disse ble flyttet inn i Israel, noen med makt, da Israel ga landområdet til araberne.
Man skulle umiddelbart tro at dette ville bedre situasjonen kraftig. En slik vennlig gest – for å vise god vilje – skulle normalt ha bevirket vennligsinnede handlinger – gester – tilbake fra araberne. Men gjorde det det?
Angrepene begynte i 2001, og i 2014 var det totale antallet raketter avfyrt herfra kommet opp i snaut 20.000. Et tjuetalls mennesker har blitt drept, og mange hundre skadet.
Dagen etter ovennevnte artikkel lovet vi å underbygge vår påstand om Brendes uttalelse, og vi fulgte opp med en nyhetsartikkel som aldri ville nådd norske aviser, kanskje ikke Brende selv heller, nemlig at ”utenriksminister” i PA, de palestinske selvstyremyndighetene, sier rett ut at det aldri kommer på tale med direkte forhandlinger med Israel.
3. mars kommer nok en uttalelse fra de palestinske selvstyremyndighetene som får Brendes syn til å virke noe naivt. Mahmoud Abbas ”nekter å samarbeide med Israel” og kaller de bestialske og blodige arabiske angrepene på israelere for en ”fredelig folkelig oppvåkning”.
Abbas er medlem av Fatah, en sekulær bevegelse, den største av fraksjonene som utgjør PLO. Fatah blir ofte betegnet som ”moderat” i vestlige medier, for ikke å snakke om i journalist-aktiviters terminologi. I dag ble det postet på ”moderate” Fatahs Facebook-sideen tegning som fremstiller det grusomme drapet på Taylor Force i går ettermiddag som ”heltemodig.” Den 22 år gamle terroristen betegnes som ”martyr” (arabisk shahid.)
Gruppen postet en tegning som viste armen til terroristen. På denne var det skrevet ”heltemodig martyr”, og på kartet sto det navnet ”Bashar Masalha” – mannen som drepte en amerikaner og såret 12 mennesker i Jaffa i går, før han selv ble drept av politi.
Joe Biden, USAs visepresident, ankom Jaffa omtrent samtidig med angrepet, og har uttalt sterk støtte til Israel, og har fordømt angrepet på det sterkeste. Han har også fordømt de palestinske selvstyremyndighetenes manglende fordømmelse av terroren.

La meg si dette på en måte som ikke etterlater noen tvil: USA fordømmer disse handlingene, og fordømmer den manglende fordømmelsen av disse handlingene.
Dette kan ikke anses av siviliserte ledere som en passende oppførsel. … Dette er bare ikke akseptabelt i det 21. århundre.
De angriper uskyldige sivile, mødre, gravide kvinner, tenåringer, bestefedre, amerikanske borgere.

Han ga tydelig uttrykk for at USA står bak Israels rett til å forsvare seg, på samme måte som USA også forsvarer seg. Han ba også Palestina-araberne klar beskjed om å anerkjenne Israel som jødisk stat. Dette har de til nå nektet å gjøre, til tross for at Israel har vært en jødisk stat siden 1948.
Netanyahu sier i en kommentar at verden bør ta fatt i Abbas’ manglende fordømmelse av terroren.
Vårt budskap til Børge Brende og resten av den norske regjering i denne sammenheng er at verden ikke gjør dette, viser med all tydelighet at det neppe er evnen det står på, snarere viljen. Brende fordømte rett nok terroren på Twitter, men oss bekjent har han ikke satt spørsmålstegn ved PAs manglende tiltak mot terror, eller ved Fatahs hyllest av morderen.
Mannen som ble drept, var en amerikansk veteran som var på besøk i Israel med kone og ett barn. Kona og barnet spiste middag på stranden like i nærheten da Force ble drept av den arabiske terroristen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: