Når tro og historiekunnskap blir arroganse

Ole Christian Kvarme. Foto: Kirkeinfo
Ole Christian Kvarme. Foto: Kirkeinfo

Vårt land forteller om bispemøtet i Oslo domkirke. Møtet åpnet i går, og «Biskop Ole-Christian Kvarme startet møtet med et foredrag om «Israel, folkene og Bibelens løfter». »
Biskopen finner det opportunt i disse terrorfylte dager, når jøder knapt føler seg trygge på sine egne gater av frykt for å bli stukket ned, kjørt på av biler, kastet stein på, satt fyr på med brannbomber eller simpelthen skutt av muslimske arabere, å advare mot «kristensionisme» – kristne som tror at Israel er jødenes land.
Biskopen er åpenbart klok nok til å forstå at som kristen er det svært vanskelig ikke å støtte jødenes rett til det geografiske landet, men som den politisk korrekte biskop han er, prøver han seg som «diplomat». Kristne som tror Bibelen slik løftene uttrykkes der, nærmest harselerer han med. De er etter hans mening «arrogante» og øker lidelsen for araberne. Lidelser de kunne unngått om de hadde vært villige til å avstå fra terror. Lidelser som de når som helst kan avslutte dersom de aksepterer at de har en jødisk stat som nabo, og inngår fredsavtale med denne.

Her leses Bibelens løfter med et slikt fokus på staten Israel at hensynet til andre folk må vike, at konflikten forsterkes og øker lidelsen i den palestinske befolkning…

Av alle mennesker som har en mening og som uttaler seg om konflikten, skulle biskopen være den første til å ha kunnskap om historien bak staten Israel, delingsplanen, og folkeretten som danner grunn for slik Israel forholder seg til de omstridte områdene. Men neida. For den kristne biskopen er jødisk bygging i de jødiske eldgamle kjerneområdene Judea og Samaria, for øvrig med bred støtte i San Remo-traktaten, som er en viktig del av gjeldende folkerett for området, fremdeles det politisk korrekte «bosetting.»

– Det kan for mange virke overflødig å understreke den palestinske befolknings hjemstavnsrett i landet. Men med tanke på den aktuelle situasjon og jødiske bosettinger på palestinsk jord er det stadig nødvendig. Nevnte Uriel Simon refererte også til Abraham-historien, at landløftet ikke gir rett til å overkjøre dem som bor i landet og har bodd der i generasjoner.

Vårt Land: Advarer mot økt «kristensionisme»
Oslos biskop Ole-Christian Kvarme åpnet bispemøtet med å refse «kristensionisters» arroganse overfor det palestinske folk.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644