Intels 6. generasjons prosessorer utviklet i Israel

Roni Friedman, sjef for Intellectual Property Blocks and Technologies ved Intel, Shlomit Weiss, visepresident i Intels Platform Engineering Group, og Valentin Kaplan, visepresident i Platform Engineering Group. Foto:  Israel Hadari
Roni Friedman, sjef for Intellectual Property Blocks and Technologies ved Intel, Shlomit Weiss, visepresident i Intels Platform Engineering Group, og Valentin Kaplan, visepresident i Platform Engineering Group. Foto: Israel Hadari

Intel har nettopp annonsert sin 6. generasjon Intel prosessorer – selve «hjernen» i datamaskiner. Anmelderne gir nyvinningen god omtale.
Prosessoren er basert på Skylake, en svært tynn, 14nm mikroarkitektur fra Intel. Den nye prosessoren gir mer enn dobbel ytelse, forlenger batterilevetiden tre ganger, og grafikken er 30 ganger bedre enn datamaskiner som er fem år gamle.
Mesteparten av Skylake-arkitekturen ble utviklet på Intels utviklingssenter Haifa i Israel, under ledelse av Shlomit Weiss, som er visepresident i firmaets plattform-utviklergruppe.
Blant andre produkter som har sin opprinnelse fra disse kontorene, er 8088-prosessoren, Intels matteprosessorer, i860 XP, Ethernet kommunikasjonsbrikker, cache og minnekontrollere, Intel Pentium prosessor med MMX-teknologi, og Intel Centrino Mobile Technology.
Weiss er full av lovord for det nye produktet, skriver nettstedet Israel21c. «Dette er en fenomenal suksess for et produkt som vi har jobbet med i mer enn fire år. I løpet av arbeidsprosessen ble vi bedt om å oppgradere prosessorens ytelse til det høyeste nivå, og redusere batteriforbruket. Det var enkelte som ikke trodde at dette ville være mulig. Under de første lab-testene hadde til og med jeg problemer med å tro de forbløffende resultatene vi fikk. Men jeg krangler ikke med bevisene. Disse prosessorene vil skape forandringer på alle felter, fra utdannelse til spill og filmer i årene som kommer.»
Intel sier i en uttalelse at både sluttforhandlere og medisinindustrien, digital overvåkning og sikkerhetsindustrien vil dra nytte av den nye sjettegenerasjonsprosessoren til Intel.
Ifølge Intel er over 600 millioner datamaskiner i dag fem år eller eldre. De starter langsomt opp, batteriene varer ikke så lenge, og de klarer ikke alle de opplevelsene som tilbys i dag.
«Vår sjettegenerasjons Intel Core prosessorer tilbyr den betydeligste forbedringen i datakraft som noen gang har vært sett,» sier Kirk Skaugen, som er senior visepresident i Intel, og sjef for Client Computing Group. «De har det aller siste som stemmekontroll, og man blir kvitt bryet med å huske passord, samt en øket sikkerhet. Den forbløffende kombinasjonen av 6th Gen Intel Core processorer, Windows 10 og vakre nye systemer fra PC-produsentene gjør dette til det beste tidspunktet å kjøpe ny PC.»
De nye prosessorene har en betydelig økning i grafikkytelsen, spesielt for spill og film i 4K oppløsning. En nyvinning er Intels «No Wires», en løsning som gir folk mulighet til å dele innhold fra en PC til TV eller skjerm uten kabel.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: