En uhellig allianse

Islamsk terror er et voksende problem over hele verden. I land som Israel, USA og Canada er helt tilfeldige mennesker blitt ofre for brutale handlinger.  I England stanset politiet en terrorgruppe som planla å myrde dronning Elisabeth.  Her i Norge opplyste PST at det er en reell fare for terrorangrep i løpet av de neste tolv måneder.  Amerikanske militære ble nesten lynsjet i Tyrkia, men berget i siste liten av politiet.  Kort sagt: en bølge av jihad foregår i Vesten, parallelt med jihad-krigen som muslimene utfører mot sine egne både i Syria, Irak og andre deler av den islamske verden.  Brutaliteten i disse terrorhandlingene kan være vanskelig å fatte, men det er godt dokumentert at morderne er både oppmuntret og hyllet som hellige krigere av aktive terroristorganisasjoner som ISIL og Hamas, og slike handlinger oppmuntres aktivt av de palestinske selvstyremyndighetene.
Det går nå ikke en dag uten at en araber blir stanset med en kniv i hånden, eller etter at han allerede har klart å drepe et uskyldig medmenneske i Israel.  Den blinde volden Israel opplever nå er på mange måter identisk med pogromene araberne utførte mot jødene i 1929, og det arabiske opprøret i 1936, som alt sammen skjedde lenge før ”det palestinske folk” ble oppfunnet.  Det foreligger en omfattende dokumentasjon av hvordan de palestinske selvstyremyndighetene med Mahmoud Abbas i spisen, hyller terroristene, betaler dem for disse handlingene og oppildner til nye drap på jøder.  En palestinsk musikkvideo: “Kjør over settleren” ble flere ganger vist i palestinsk fjernsyn.  Sangen oppfordrer Palestina-arabere til å kjøre over jøder med bil og ellers utføre drap på jøder, slik arabisk tradisjon er.
Fra norsk side ser vi to reaksjoner på den siste tidens terroranslag: Mediene underrapporterer og lar på den ene siden være å informere offentligheten om slike hendelser, samtidig som man intensiverer produksjonen av anti-israelsk propaganda og desinformasjon i nyhets- aktualitets- og kommentarprogrammer.
I tiden etter at Kringkastingsrådet i sommer rettet enstemmig kritikk mot NRKs ledelse for å ha gjennomført en ubalansert, partisk og usaklig reportasjevirksomhet under Gaza-krigen, har vi kunnet observere en økende produksjon av ubalanserte og desinformerende programmer hvor NRK har gitt sendetid til profilerte anti-israelere og rene antisemitter uten at noen har fått komme til orde med korrigerende informasjon.  Flere grove eksempler på denne demoniseringen av Israel har vi i den senere tid sett eksempler på i programmer som Dagsnytt Atten og utenriksprogrammet Urix.
Det er ikke i pakt med god presseskikk når NRKs Gry Blekastad Almås inviterer den profilerte antisemitten Max Blumentahl til å holde en hatefull monolog mot Israel med sterke anklager som den anklagede part ikke får anledning til å imøtegå.  Programmet var heller ikke ment å representere god presseskikk.  Blumenthal ble invitert nettopp fordi han er en kjent utagerende antisemitt.  NRK kjente til at denne mannen er rangert på niendeplass på Simon Wiesenthal-senterets ti-på-topp-liste over utagerende antisemitter, hvor Irans ayatolla Khamenei og Tyrkias president Erdoğan tar de to første plassene.
NRK visste at det ble politisk storm i Tyskland da denne mannen ble invitert av et teater til å holde innlegg Krystallnatten.  Erfaringen med NRK tilsier at nettopp dette var medvirkende til at statskanalen ikke hadde motforestillinger mot å gi ham åpen mikrofon for å sammenligne Israel med ”den islamske staten” ISILs brutale utryddelse av minoriteter i Midtøsten.  Slik det skjedde i sommer, er det heldigvis fremdeles mange som reagerer på denne diskriminerende journalistikken som praktiseres av NRK, og som sier tydelig ifra.
NRK vet at Israel er det eneste landet i Midtøsten hvor minoriteter lever trygt.  Hvorfor er det da blitt så om å gjøre for NRK å fortelle løgner om dette?  Vi tror det er en konsekvens av en uhellig allianse som har utviklet seg gjennom mange år mellom den radikale politiske venstresiden som er betydelig representert i NRK og andre medier, og den radikale del av politisk islam som den samme venstresiden støtter.
Historisk har det bare vært semantiske forskjeller å spore mellom de totalitært orienterte bevegelsene som alltid har hatt løgn og terror som et politisk virkemiddel.  Da føyer det seg inn i en lang tradisjon at når problemene tårner seg opp for dem, skylder de på jødene.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: