Emanuel Minos er gått bort

Emanuel Minos på Hedmarktoppen 2003 (foto: Marion Haslien)
Emanuel Minos på Hedmarktoppen 2003 (foto: Marion Haslien)

Det er med stor sorg vi har fått melding om at en av jødenes fremste venner i Norge ikke lenger er blant oss.  Emanuel Minos var en aktiv forkynner og skribent i mer enn 80 år.  Han var en trofast venn av jødene og den jødiske staten Israel.  Under krigen var han aktivt med på å hjelpe jøder til å komme i sikkerhet for tyskerne.
Han vil bli husket for sin omfattende bibelkunnskap og for den forsonende og kjærlige måten han møtte alle mennesker på, uansett deres tro og legning.
Vi i SMA har hatt den store ære å få lære Emanuel Minos å kjenne, og å få oppleve hans uforbeholdne støtte til det jødiske folk og deres hjemland.  Slik Emanuel Minos selv sa det en gang til oss: ”Det er så lett for oss kristne å elske jødene, – det er bare å lese skriften.»
Emanuel Minos var for oss jøder i Norge en englevakt som alltid var der for å beskytte oss under sine kjærlige og rettferdige vinger.
Han etterlater seg en arv av kunnskap og kjærlighet som vi i Norge, jøder og andre, kommer til å leve av i mange generasjoner.
Vi lyser fred over Emanuel Minos’ minne.
Emanuel Minos-1-Marion-haselien-2

Gjestetaler i Frikirken Fredrikstad for KrF 9 mai 2005 med sin kone AaseAlle fotos: Marion Haslien

 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: