Hamas stevnet for krigsforbrytelser

Ben Gurion internasjonale flyplass
Ben Gurion internasjonale flyplass

Shurat Hadin går til sak på vegne av 26 amerikanske borgere som ble berørt av rakettild mot Ben-Gurion-flyplassen under den siste gazakrigen.
En ny rettssak er på gang mot de palestinske selvstyremydighetene tirsdag ettermiddag. 26 amerikanske klager til det amerikanske justisdepartementet for å få erstatning fra Hamas for krigsforbrytelser som skjedde under Operation Protective Edge in Gaza.
Det er IsraelNationalNews.com som skriver dette.
Stevningen påpeker at palestina-arabiske terrorister med vilje avfyrte raketter mot Ben Gurion flyplass sommeren 2014, mens de amerikanske borgerne ventet på å gå om bord i flyet.
Enhver person som på noen måte, ulovlig og med vilje, forsøker å rette et voldelig angrep mot en internasjonal flyplass hvor det finnes amerikanske statsborgere, kan bli dømt til inntil 20 år i fengsel
I denne hendelsen ble de amerikanske borgerne tvunget til å løpe i bomberom etter at «code red»-alarmen ble utløst. Flere av passasjerene på Delta Airlines Flight 468 fra New York til Israel havnet midlertidig i Paris etter en nødlanding.
Flere av lederne i Hamas er personlig stevnet i klagen, herunder Khaled Meshaal, Sami Abu Zuhri, Hamdan Awad, Raed Sa’ad og Salah Omar Daloul.
Det er gruppen Shurat Hadin under ledelse av advokatene Nitsana Darshan-Leitner og Robert Tulchin som står bak søksmålet, og som presenterer klagen til justisdepartementet.
«Hamas’ angrep på Ben Gurion internasjonale flyplass var en trussel mot livene til amerikanske borgere som var på flyplassen. Derfor har USAs justisminister myndighet til å stille for retten dem som truet amerikanske borgere på denne måten,» forklarte Darshan-Leitner til Arutz Sheva for en tid siden.
Hun utdypet at den typen fare som kvalifiserer under loven inkluderer avganger som ble kansellert på grunn av en rakett avfyrt mot flyplassen. Denne traff et bolighus i Yehud like ved flyplassen. Likeledes teller også amerikanere som måtte søke tilflukt i tilfluktsrom ved flyplassen som følge av angrepet.
«Når vi har disse detaljene på plass, vil vi henvende oss til justismisteren og kreve at han stiller Mashaal for retten sammen med dem som er ansvarlig for rakettilden fra Hamas,» sa Darshan-Leiter. Hun påpekte også at Hamas med stolthet tok kreditt for angrepene, og ikke etterlot seg noen tvil om hvem som hadde skylden.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: