Bloomberg går for investeringer i Israel

Krig? Hvilken krig?
Snakket om krig er ikke noe nytt for Israel, som har vært truet siden 1948, sier Bloomberg. «Israel er en av verdens beste investeringer.»
Bloomberg News skriver at ryktene om krig med Iran ikke er noe nytt for Israel, som har vært under trussel siden landet ble født. Ikke desto mindre har Israel de siste 10 årene vært på topp på 24 indekser i industriland, inklusive Kina og Norge, ifølge Arutz Sheva.
«Landet er omringet av fiender, det er alltid på randen av utryddelse, men det ekspanderer og blomstrer,» sa den pensjonerte risikofondsjefen Michael Steinhardt, til Bloomberg News.
Investorer vet at fortid ikke er noen garanti for fremtiden, men det noteres likevel at det israelske finansdepartementet regner med en 3,2% vekst i brutto nasjonalprodukt i år, omtrent tre ganger så mye som gjennomsnittet i den såkalte G-10 gruppen, bestående av industriland.
USA-baserte firma har fremdeles appetitt på israelske firma. IBM annonserte for to uker siden at de kjøper opp det israelske firmaet Worklight, som lager mobile applikasjonsplattformer for smart-telefoner og tablets.
Tidligere i år bekjentgjorde Apple at de kjøper Anovbit Technologies, et israelsk firma som lager deler med flash memry til iPhone og iPad.
[pullquote]Hvis du er ute etter hjerner, så stopp opp ved Israel. Du trenger ikke å gå noen andre steder.[/pullquote]Warren Buffet, som betalte 4 milliarder dollar for et israelsk metallverktøyfirma, sa det slik: «Hvis du går til Midtøsten for å se etter olje, glem Israel. Men hvis du er ute etter hjerner, så stopp opp ved Israel. Du trenger ikke å gå noen andre steder.»
Offentligheten frykter ringvirkninger av en krig med Iran, men Bloomberg pekte på at aksjemarkedet i Tel Aviv overgikk andre til og med under den andre Libanon-krigen i 2006, og den tre uker lange Operation Cast Lead vinteren 2008-09.
«Det trengs mer enn en simpel militæroperasjon for å hindre aksjemarkedene i å virke,» sa Gilad Alper, en analytiker i Tel Aviv. «Den siste fullskala-krigen vi hadde her, som gjorde dype innhugg i økonomien, var i 1973. Siden da har alt vært relativt smått.»
BloombergStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: