AUF hyller terrorist

Marwan Barghouti - ansvarlig for en mengde israelske liv
Marwan Barghouti – ansvarlig for en mengde israelske liv

AUF publiserer gruppebilde med dømt terrorist.
MIFF har tatt saken, men dette er så alvorlig at det må gjentas. Her snakker vi om at en norsk politisk ungdomsorganisasjon åpent står frem og hyller drap på sivile israelere. Spesielt sett på bakgrunn av AUFs tragiske opplevelser med terrorisme på Utøya, burde dette ikke forekomme. På sin offiselle Facebook-side har AUF lagt ut et gruppebilde fra organisasjonens tur til de palestinske områdene, med et bilde av den dømte terroristen Marwan Bhargouti i bakgrunnen.
Dette kan vanskelig oppfattes som noe annet enn en hyllest til terrorisme.
Undertegnede har på privat initiativ sendt samtlige politiske rådgivere i AUF en e-post med følgende tekst, og forventer et svar:

Hei,
jeg ser til min store forskrekkelse at AUF på sin Facebookside viser et gruppebilde av AUF-representanter sammen med et bilde av Marwan Bhargouti, en dømt morder og terrorist.

På meg virker dette gruppebildet avskyelig – dette er en bevisst støtte til terrorisme, altså drap på sivile israelere begått av Palestina-arabere. Og jeg er ikke jøde. Hvordan denne hyllesten av en morder kunne virke på våre norske jøder, kan man bare gjette seg til.
Dette er en skam av AUF, og jeg forventer at bildet tas bort, at AUF kommer med en uttalelse der de fordømmer slike handlinger, og at det tas forholdsregler mot slik oppførsel i fremtiden.
Jeg skriver som privatperson. Jeg er rystet. AUF ble selv rammet av terror, og sett i lys av dette, og sett i lys av alle de lidelsene de pårørende ble utsatt for, virker det mildt sagt underlig at AUF nå hyller en terrorist som har drept andres kjære, sivile, uskyldige israelere.
Jeg er også webredaktør for SMA – Senter mot antisemittisme, og vi kommer til å ta opp saken i media. MIFF har, som dere antagelig kjenner til, tatt opp saken.
Med hilsen
Willy Gjøsund

 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: