Melding over høyttaleren på belgisk tog: – Velkommen til Auschwitz

Jernbanesporet til den tidligere Nazi-konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i Oswiecim, Polen, på Holocaustdagen den 27. januar 2014. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Getty Images
Jernbanesporet til den tidligere Nazi-konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i Oswiecim, Polen, på Holocaustdagen den 27. januar 2014. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Getty Images

Det belgiske kringkastingsslskapet RTL forteller at en gruppe antisemittiske passasjerer tok kontrollen over høyttaleranlegget og misbrukte det på et tog mellom Namur og Brüssel den 31. januar i år.
Det ble gitt melding over anlegget at jøder om bord måtte forlate toget i Auschwitz og få seg en rask dusj.
Hendelsen har fått det belgiske jernbaneselskapet SNCB til å anmelde saken til politiet som oppfordring til hat.
Det antas at gjerningsmennene var ungdommer som hadde stjålet nøklene til konduktørens lugar, og på den måten fikk tilgang til høyttaleranlegget.
En av passasjerene fortalte at meldingen ble gitt på fransk, og lød: «Mine damer og herrer, vi kommer nå til Auschwitz. Alle jøder må gå av toget og ta en kort dusj.»
Hendelsen er ikke den eneste av dette slaget. I 2012 fikk noen tilgang til kommunikasjonssystemet og sa noe lignende: «Velkommen til toget som går til Auschwitz. Alle jøder må gå av i Buchenwald.»
Minst 1,1 million mennesker ble drept i fangeleiren Auschwitz mellom 1942 og 1944. Rundt 90 % av disse var jøder.
The Independent
Tablet Magazine
Inn.co.ilStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: