Antisemittismen fremdeles sterk

sharanskyAntisemittismen er fremdeles frisk og levende, uheldigvis. Dette sier Yaakov Hagoel, som har ansvaret for antisemittisme i Verdens sionistorganisasjon (WZO).
I et intervju i Haaretz sier han at har hver dag får meldinger om antisemittiske hendelser over hele verden.
Sist helg var det den internasjonale Holocaust-dagen, til minne om de seks millioner jøder, og mange millioner andre som ble drept av nazistene. Den årlige minnedagen er den 27. januar, som er datoen da Auschwitz-Birkenau ble frigjort av den sovjetiske hær.
Hagoel sa at 2012 var «et vanskelig år» med hendelser som spenner fra de små til de helt store. «Det spenner fra det som ser ut som små hendelser, som at barn ikke kan gå på skolen eller i synagogen uten å bli ertet og gjort narr av, til store saker, som det nylige angrepet på en synagoge i Toulouse i Frankrike.» Fire jøder ble myrdet i det angrepet, i mars 2012.
WZO holdt debatter og demonstrasjoner sammen med Jewish Agency, som ble publisert på internett, fra flere titalls steder rundt om i verden samtidig. Demonstrasjonene krevde slutt på antisemittismen, og ble arrangert av folk fra WZO rundt i verden.
Den sentrale demonstrasjonen i Israel ble holdt i Holon søndag kveld. Direktør for Jewish Agency, Natan Sharanskij (bildet) var tilstede sammen med Eli Cohen, en ekspert på antisemittisme. De diskuterte jødehat på nettet i sosiale fora.
IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: