Positivt nytt fra Israel

training-e1287658093342Vi kjører i dag litt nyheter som du garantert ikke vil se i en norsk mainstream avis. For dette er positivt nytt om Israel.
Medisinske nyvinninger i Israel
Oksygentilførsel hjelper med å behandle slag. Dr. Shai Efrati i Tel Aviv universitet testet sin teori på 72 slagpasienter. Til og med pasienter som ble behandlet tre år etter at de ble rammet, viste tydelig økning i nerveaktivitet etter et to måneder langt kurs med hyperbarisk oksygenterapi (HBOT).
Aftau
Israelsk fertilitetsbehandling i et IVF-senter i New Delhi. Cytoplasmisk morfologisk utvalgt sperminjeksjon (IMSI), utviklet ved Benjamin Bartoov ved Israels Bar-Ilan universitet, gir håp til barnløse par i Indias hovedstad.
Times of India
Samarbeid UK-Israel om stamcelleforskning. British Israel Research and Academic Exchange Partnership (BIRAX) gir 25 millioner NIS over en femårsperiode. Pengene går til sju forskjellige forskningsprogrammer. Stamceller har unike egenskaper for reproduksjon, fornyelse og regenerering av organer.
Globes
Amerikanske leger får automatisk lisens i Israel. Leger fra USA som har bestått den amerikanske MD eksamen (USMLE) i løpet av de siste fem år, og som ønsker å bosette seg og arbeide i Israel, får fritak fra det lokale lisensteamet. Dette er første  gang israelske helsemyndigheter aksepterer utenlandske godkjennelser som MD-godkjenning.
Jpost
Gjennombrudd ved Haddasah redder 4 barn. Leger ved Hadassah-sykehuset i Jerusalem har oppdaget årsaken til, og laget medisin for, periferell nevropati – en genetisk betinget hjernesykdom som forårsaker paralyse hos barn. Barn som lider av denne sykdommen viser allerede tegn på bedring.
Hadassah
Syklist helbredet av israelsk bruskfornyelse. Et Agili-C-implantat fra Israels CartiHeal reparerte brusk i kneet for en 47 år gammel tidligere sportsmann fra Slovenia. Han fikk en volleyball-skade for syv år siden. Et halvt år etter at han fikk implantatet, sto han på ski i slalåmløypene. Et år etter operasjonen fullførte han et 180km sykkelmarathon.
Israel21c
Mental tilbakeståenhet har genetiske årsaker. Forskere ved Schneider barnesykehus i Israel og Tyskland  har identifisert mutasjoner i genene EIF2S3 og UBE3B som en årsak til genetisk mental tilbakeståenhet. Oppdagelsen forbedrer mulighetene for pre-natal diagnostisering for forebyggelse av genetiske sykdommer.
Schneider
Israel vertskap for internasjonal IBD-konferanse. Shaare Zedek-sykehuset i Jerusalem var møtested for 300 israelske og internasjonale eksperter under en konferanse om diagnose og behandling av tarmbetennelse (IBD). «Utfordringer ved IBD på tvers av aldersforskjeller» brakte eksperter fra USA, Canada og Skottland til konferansen i Israel.
Szmc
Israel er inkluderende og global
Hjelper sivile i Gaza under beskytning. Nira Lee utvandret fra Arizona og ble offiser i IDF. Hun ble med i COGAT for å hjelpe sivile i Gaza under operasjon Pillar of Defence. Hun skriver om arbeidet hun gjorde og om den kjempeinnsatsen IDF gjorde for å unngå sivile tap.
Haifadiarist
Israelsk lovskole hjelper fattige. Jus-fakultetet ved Bar-Ilan universitet har etablert åtte juridiske institusjoner som tilbyr juridisk assistanse og rådgivning til publikum. Alt er gratis.
Youtube
Indias luftsjef flyr inn. Sjef for luftstyrkene og leder for stabskomiteen i de indiske væpnede styrker, general Marshal Norman Anil Kumar Browne, besøkte Israel for første gang siden han fikk denne jobben. Han var tidligere Indias første forsvarsattaché til Israel, fra 1997 til 2000.
IDFblog
Israel signerer Kiev-protokollen. Israel er nå det andre landet i Midtøsten (etter Kypros) som underskriver FNs protokoll om registrering av spredning  og flytting av miljøgifter (PRTR). Denne internasjonale avtalen krever at regjeringene sørger for åpenhet og transparens rundt informasjon om utslipp.
Ynet
Vitenskap og teknologi
NIPIs arbeid. Siden 1971 har det nasjonale Fysikkbiologiske institutt i Israel (NIPI) finansiert mer enn 400 israelske vitenskapsmenn. Dr. Bernard Lerer, som er professor i psykiatri ved Hadassah-Hebrew University Medical Center, talte til en forsamling i Florida om noen av de medisinske gjennombruddene som NIPI hadde hjulpet til med å utvikle.
Sun-sentinel
Nyheten er at israelske renseteknologi ikke er ny. Folk skjønner at Israels oppdagelser når det gjelde vannteknologi går svært dypt.  Netafin (dryppvanning), IDE Technology (avsaltning) and Chromagen (solvarmere) ble etablert I 1960-årene, og de er fremdeles oppfinnere.
Sustainablebussiness
Vi vil alle ha et stille liv. Med Israels Silentium kan du skape deg en «boble» av stillhet. Hjemme, på kontoret, ute blant folk, eliminerer anti-støysystemet Silentium støy ved å fange det og motvirke det ved å reversere fasene. Systemet ble demonstrert på SES Expo i Las Vegas.
Silentium
En ny dimensjon for computere. Israels PrimeSense utviklet teknologien bak bevegelsessensor-teknologien til Microsofts Kinetic. Men bare ta en titt på de andre måtene PrimeSenses innovative 3D-sensorer og mikroprosessorer kan brukes på.
Youtube
Er Twizy noe for deg? Den israelske byen Kfar Saba skal teste Renault Twizy – en toseters bil med elektromotor drevet av et oppladbart litium-batteri. Den 2,3 meter lange Twizy rommer to personer, bak hverandre. Den kraftigste modellen, som har en motor på 17 hestekrefter, kan kjøre 100km i opptil 80km/t.
http://www.greenprophet.com/2013/01/twizy-electric-car-israel/
Globes
Israelsk utstyr bekjemper snø og is. Israel Zahavis nye oppfinnelse, «Power Wheel» er en avtagbar skive som passer inn i navet på hjulene på biler. På innsiden har den 20 metallstaver som manuelt eller automatisk kan dras ut slik at de virker som en kjetting på dekket.
Israel21C
Sikkerhetskamera med WiFi. Den israelske WiFi chip-produsenten Celeno har slått seg sammen med Quanto, verdens største produsent av bærbare datamaskiner – for å bygge et trådløst IP-kamera til bruk innen sikkerhet, overvåkning og programvare for kontroll av private hjem.
http://www.celeno.com/Press/showPR.aspx?pr_20130107_a
Sikkerhet for indisk by. Prosjektet «Safe City Surat» skal installere med enn 5000 sikkerhetskameraer som skal overvåke trafikk og sikkerhet i Gujarats største by. Arkitektur-programvaren i prosjektet leveres av det israelske firmaet Verint. Senteret skal ha en videovegg på 85m2, og skal ha kart som viser fysisk sikkerhet, brannalarmer, vann-nivå, og evakuerings- og kriseplaner.
ExpressindiaStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: