Råder unge jøder til å forlate Frankrike

Le Figaro 22. mars 2012 roser politiet for henrettelsen av Mohammed Merah

Le Figaro 22. mars 2012 roser politiet for henrettelsen av Mohammed Merah

Forholdene i Toulouse, Frankrike, er nå så ille for jøder at presidenten i det jødiske samfunnet i byen oppfordrer de unge til å forlate Frankrike.

19. mars 2012 myrdet den fransk-fødte islamisten Mohammed Merah Miriam Monsonego på bare 8 år, sammen med rabbi Jonathan Sandler og hans to barn Arieh og Gabriel på en jødisk skole i Toulouse.

Drapene antas å ha en sterk effekt på antall jøder som forlot Frankrike og dro til Israel, – de gjorde Aliyah. I 2013 økte antallet immigranter fra Frankrike med 50 % fra 2000 til mer enn 3000.

Ari Bensenhoun ber unge jøder forlate landet, fordi man ikke lenger kan praktisere jødedom åpent og uten frykt i Toulouse.

«Jeg kan ikke benekte det, – ja, jeg oppfordrer yngre mennesker til å gjøre Aliyah eller dra et annet sted hvor de kan trives og kan praktisere sin religion i frihet og uten konstant å frykte morgendagen,» sa Bensemhoun i et intervju med TV-kanalen i24 mandag.

Ifølge sikkerhetsavdelingen i det franske jødiske samfunnet, SPCJ, utløste drapene en bølge av jødehat. Bare i de første ti dagene etter skuddene ble det registrert nitti slike hendelser.

Frankrike har et sted mellom 485.000 og 500.000 jøder. Inkluderer man slektninger, er rundt 600.000 med i det jødiske samfunnet.

Antisemitism.org.il