Råder unge jøder til å forlate Frankrike

Le Figaro 22. mars 2012 roser politiet for henrettelsen av Mohammed Merah
Le Figaro 22. mars 2012 roser politiet for henrettelsen av Mohammed Merah

Forholdene i Toulouse, Frankrike, er nå så ille for jøder at presidenten i det jødiske samfunnet i byen oppfordrer de unge til å forlate Frankrike.
19. mars 2012 myrdet den fransk-fødte islamisten Mohammed Merah Miriam Monsonego på bare 8 år, sammen med rabbi Jonathan Sandler og hans to barn Arieh og Gabriel på en jødisk skole i Toulouse.
Drapene antas å ha en sterk effekt på antall jøder som forlot Frankrike og dro til Israel, – de gjorde Aliyah. I 2013 økte antallet immigranter fra Frankrike med 50 % fra 2000 til mer enn 3000.
Ari Bensenhoun ber unge jøder forlate landet, fordi man ikke lenger kan praktisere jødedom åpent og uten frykt i Toulouse.
«Jeg kan ikke benekte det, – ja, jeg oppfordrer yngre mennesker til å gjøre Aliyah eller dra et annet sted hvor de kan trives og kan praktisere sin religion i frihet og uten konstant å frykte morgendagen,» sa Bensemhoun i et intervju med TV-kanalen i24 mandag.
Ifølge sikkerhetsavdelingen i det franske jødiske samfunnet, SPCJ, utløste drapene en bølge av jødehat. Bare i de første ti dagene etter skuddene ble det registrert nitti slike hendelser.
Frankrike har et sted mellom 485.000 og 500.000 jøder. Inkluderer man slektninger, er rundt 600.000 med i det jødiske samfunnet.
Antisemitism.org.il

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644