‘- Vi vil ha svar og løsninger slik at våre barn kan nyte sommeren

Truet av raketter fra Gaza
Truet av raketter fra Gaza

Israels forsvar, IDF, utplasserte mandag en rakettnedskytningsbase, Iron Dome, ved byen Beersheva et stykke fra Gaza.
Foranledningen er de økte angrepene fra Hamas-kontrollerte Gaza.
Tidligere har forsvaret utplassert lignende utstyr ved Netivot, Ashdod og Rehovot.
For de mange «Israel-kritikerne» som mener araberne angriper Israel med bare «hjemmelagde rørbomber» og «dårlig utstyr» kan vi opplyse om at Beersheva ligger 40 minutter med bil fra Gaza, altså en betydelig avstand. Disse «hjemmelagde» og «lite treffsikre» rakettene har drept mennesker.
Israels ledelse har gjort det klart overfor Hamas at det er nulltoleranse for slike angrep. Samtidig er man ikke uten videre klar for en eskalering av situasjonen, og ønsker derfor å kjøre avskrekkende, mindre angrep fremfor en ny større aksjon mot Hamas, som man har sett seg tvunget til to ganger tidligere.
Så da de siste angrepene kom, og det ble klart at det var konkurrenter til Hamas, blir likevel Hamas’ infrastruktur bombet, ettersom de har alt ansvaret for det som skjer av angrep fra Gaza. Israel bombet flere baser, men ingen mennesker kom til skade.
«Vi snakker om enkeltraketter som eksploderte i åpne områder. IDF responderer med presisjon etter alle angrep, men et par isolerte raketter avstedkommer ikke en ny storstilt aksjon i Gaza,» sa Sami Turgeman til mediene. Han er øverstkommanderende i sør-kommandoen.
Ordfører i Sderot, som ligger nær grensen mot Gaza, sier folk er lei av kampene, og at folk nå bare ønsker å ære i fred i sommer.
«Vi forlanger at de stadige dryppene av raketter ikke blir noe vi må leve med,» sa han.
«Sommer og ferie står nå for døren, og vi har fremdeles minnet om operasjon Protective Edge friskt i minne. Så vi vil, mer enn noen andre, ha svar og løsninger slik at våre barn kan nyte sommeren uten raketter og uten krig.»
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: