Trafikkulykke var jødehat

For to måneder siden ble Jeremey Cohen, en jødisk franskmann, påkjørt av en trikk i Bobigny i nærheten av Paris. Cohen (31) døde, og saken ble regnet som en trafikkulykke.

Men i tiden etterpå har det kommet frem opplysninger som tyder på at det ikke var en ulykke. Hendelser før påkjørselen kan vise at påkjørselen var fremprovosert av et angrep. En video viser at en større gjeng var etter ham, og idet han forsøkte å unnslippe angriperne, ble han påkjørt av trikken. Cohen døde etter å ha blitt transportert til sykehus etter påkjørselen.

Familien har overlatt videoen til politiet. De mener Cohen ble angrepet alene fordi han bar kippah, og ber politiet etterforske saken som antisemittisme. Familien mener politiet har vært litt for raskt ute med å karakterisere påkjørselen som en ulykke.

– Vi ble fortalt at det var en trafikkulykke bare noen få dager etter at han var død, forteller et familiemedlem. – Det var før de en gang hadde sett videoopptak fra trikken.

Familien tok initiativ og spredte løpesedler i området påkjørselen hadde skjedd, og fikk overraskende nok rask respons, og etter hvert dukket også videoen opp.

Det er valgtider i Frankrike, og begge de to ledende kandidatene peker på at myndighetene later til å tone ned antisemittiske angrep.

Les hele historien på Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: