Nytt angrep med kniv

Det er ikke bare på IKEA at mennesker som vil oss vondt bruker kniv på uskyldige, eller i den tidligere så fredelige svenske byen Norrköping (126.000 innbyggere) hvor tre svensker igjen fikk smake kniven.
I Israel er dette hverdagskost. I dag som så mange andre dager var det en som prøvde seg. En Palestina-araber som nærmet seg grensepatruljen ved Tapuach klaget over at han ikke følte seg bra.
Patruljen ba ham komme nærmere, og da han var tett ved dem, dro han frem en kniv og gikk til angrep. En av vaktene ble lettere skadd, men greide å få angriperen unna. Han spente hanen på våpenet sitt, og greide å nøytralisere araberen. Han er nå ikke blant de levende. Han ble bare 25 år, men valgte å avslutte livet med forsøk på drap.
Han fortalte at skadene bare er overflatiske, og at han etter en lett behandling kunne gå tilbake til tjenesten.
«Vi er rede, og forberedt på sånt. Det er den nøyaktige grunnen til at det endte slik. Det dreide seg om få sekunder, så årvåkenhet og operasjonell beredskap er det eneste svaret mot disse angrepene,» sa politimannen som skjøt angriperen.
Amos Yaakov, leder for enheten, roste vaktenes besluttsomme og raske opptreden i dag. «Gang etter gang beviser de sin profesjonalitet, årvåkenhet og besluttsomhet. I løpet av noen sekunder hadde de kontroll på situasjonen og overmannet terroristen. Jeg er kommet hit for å fortelle dem at de har gjort nøyaktig hva som forventes av en vakt i grensepatruljen.»
Lørdag var det to separate angrep, også disse mot sikkerhetsstyrker. Det ene av disse var like ved Tapuach, og en vakt ble skadd i ryggen. Politiet åpnet ild og drepte angriperen på stedet.
Arutz Sheva
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: