Ny blodig dag i Israel

Eliyav Gelman (30). Foto: Hagar Amibar / Israel Air Force
Eliyav Gelman (30). Foto: Hagar Amibar / Israel Air Force

I dag var det Eliyav Gelman (30) som måtte bøte med livet etter et terrorangrep fra en palestinsk araber.
Gelman, som bodde i Karmei Tzur i Gush Etzion, var reserveoffiser i luftforsvaret, og sto og ventet på transport på en haikeplass da han ble angrepet av en araber med kniv.
Han ble truffet av vennlig ild da sikkerhetsvakter kom til stedet og skjøt mot angriperen. Skuddet var dødelig, og han ble erklært død ved ankomst til sykehuset, til tross for iherdige forsøk på å stabilisere ham i sykebilen.
Angriperen ble nøytralisert, og ligger på sykehuset med moderate skader.
Gelman etterlater seg kona Rinat, og deres to sønner Yair og Yoav.
Hans bror fortalte hvor sterke følelser Gelman hadde for Israel, for det jødiske folk, og for Torahen. Han tjenestegjorde som fallskjermsoldat under sin førstegangstjeneste, men ble siden overført til luftforsvaret, hvor han nylig var inne til tjeneste.
Gush Etzion ligger i fjellene i Judea rett sør for Betlehem og Jerusalem, og er en gruppe bosettinger som har stor symbolsk betydning for jødene, ettersom dette stedet var gjenstand for en grusom massakre under Uavhengighetskrigen i 1948, da 129 jøder ble drept.
Det internasjonale samfunnet mener israelske bosettinger i Judea er ulovlige etter internasjonal lov. Les setningen en gang til.
Gush Etzion besto i 2011 av 22 områder med til sammen 70.000 mennesker.
Leder for det regionale rådet, Davidi Perl, sier i en kommentar at “Eliyav ble offer i en krig som startet for flere årtier siden, og som enda ikke er over, dessverre. Vi er sammen med familien og med innbyggerne i Karmei Tzur, og deler deres smerte. Vi vil få se hva myndighetene akter å gjøre med situasjonen.”
Israel National NewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: