Minnehage jevnet med jorden

Oliven
Oliven

Israelsk politi i samarbeid med kommunestyret i Jerusalem tilintetgjorde i går tirsdag en hage noen hadde laget til minne om 47 terrorister.
Det var i bydelen Ras al-Amud at noen hadde plantet oliventrær og satt opp plakater som hyllet de 47 og kalte dem “martyrer”. Også på murer i nærheten var drapsmenn hyllet ved graffiti. For tre uker siden skal det ha vært en seremoni der representanter for bydelen hadde blitt invitert til å delta i “høytidelighetene.”
Det ble etter hvert klart at “minnehagen” hadde blitt etablert på offentlig grunn, og at ingen hadde gitt sin tillatelse til det. Ettersom handlingen klart er en oppfordring til og hyllest av vold og drap, var ikke veien lang til riving.
I tillegg har politiet i Jerusalem åpnet etterforskning for å finne ut hvem som står bak tiltaket.
Ynet NewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: