Mann ettersøkt av politiet for quenelle

Mannen myndighetene søker etter, er avbildet flere steder, og bildene er publisert på sosiale medier
Mannen myndighetene søker etter, er avbildet flere steder, og bildene er publisert på sosiale medier

Fransk politi leter etter en mann som gjorde den nye antisemittiske hilsenen, quenelle, et fenomen som ikke har blitt mye omtalt i norsk presse, bortsett fra i Document.no.
Det var den muslimske konvertitten, fotballspilleren Nicolas Anelka, som gjorde hilsenen berømt lørdag for en snau uke siden, skriver Document.

Det dreier seg om en hilsen som skal bryte forbudet mot nazihilsener/ytringer, men som likevel uttrykker den samme antisemittiske trass.
I et Frankrike med en lov mot nazisme og Holocaustforhånelse er det en viss trass i å vise fingeren til myndighetene. Men det spesielle med Dieudonne [den franske komikeren som oppfant quenelle] er at han har oppfunnet en Sieg Heil i revers. Det er samme bevegelse: Man strekker ut hånden og fører den mot venstre skulder.
De som gjør hilsenen forsvarer det med at det er en opprørshilsen, og denne versjonen har f.eks. VG og NTB kjøpt. Men ser man på hvilke meninger Diedonne gir uttrykk for, blir denne bortforklaringen pinlig.

Mannen politiet leter etter i øyeblikket, er avbildet på tre forskjellige steder foran Toulouse-skolen hvor den muslimske ekstremisten Mohamed Merah skjøt og drepte fire jøder i 2012, herunder tre skolebarn. Det er nærliggende å tro at mannen på denne måten mener å hedre Merah for de grusomme drapene.

Nicolas Anelka gjør quenelle-hilsen
Nicolas Anelka gjør quenelle-hilsen

Mannen skal også ha blitt avbildet mens han gjør gesten ved et minnesmerke for Holocaust i Paris.
JSSNews.com
Wikipedia

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644