Lieberman til EU-ambassadører: – dere hykler


Avigdor Lieberman, her med daværende amerikanske utenriksminister Hillary Clinton
Avigdor Lieberman, her med daværende amerikanske utenriksminister Hillary Clinton

«I dagens verden er det klart at du ikke kan regne med det internasjonale samfunnet. Et land må bare stole på seg selv.»
Ordene kommer fra Israels forsvarsminister bare timer etter at Israel – igjen – har avverget våpenforsendelser fra Syria til Hizbollah. Denne gang snakkes det også om masseødeleggelsesvåpen, MØV, eller MDW som det forkortes til på engelsk.
Kommentaren falt i et møte med ambassadører fra EU i dag, etter at Syria igjen beskyldte Israel for å ha angrepet dets militære baser.
«Vi handler i første rekke for å beskytte våre borgere, og for å forsvare vår suverenitet, og vi forsøker å forhindre smugling av sofistikerte våpen, militært utstyr og masseødeleggelsesvåpen fra Syria til Hizbollah,» sa forsvarsministeren.
Han poengterte at landet ikke har noen interesse av å bli en del av den syriske borgerkrigen, men sa at «når jeg blir spurt igjen og igjen om hvordan en fremtidig avtale i Syria vil måtte bli, så sier jeg hele tiden det samme: at det spiller ingen rolle hvordan en fremtidig avtale vil bli, fordi iranerne og Assad uansett ikke kan være en del av en slik avtale.»
Han fortalte også de europeiske ambassadørene om hvordan samarbeidet mellom terrororganisasjonen Hamas og Sinai-avdelingen av IS hadde blitt styrket i den senere tid.
Om forholdet til palestina-araberne sa forsvarsministeren at han ikke anså det som sannsynlig å få til noen avtale med dem de kommende årene, grunnet de ekstreme holdningene til arabernes formann Mahmoud Abbas.
Den endelige avtalen mellom de to partene vil nok drøye noen år, og i mellomtiden får man sørge for at det blir normale levevilkår for både palestinere og jøder, ga han uttrykk for. Han pekte på at bosettingene slett ikke er noe hinder for fred, og forholdet mellom Israel og palestinerne slett ikke er årsaken til ustabiliteten i regionen. «Til tross for dette behandler europeiske ledere det som det største problemet i verden», sa han.
«Det drepes minst fem hundre mennesker i Midtøsten daglig, fra Sør-Sudan til Irak. Det er mye alvorligere og viktigere enn det som skjer i Amona. Men i mediene i Europa ser du bare det siste.»
«Det er hyklerisk av dere å holde på med disse bosettingene hele tiden,» sa han. «Jeg venter på at dere tar opp Nord-Koreas og Irans ballistiske missiler.»
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: