Jødisk journalist fysisk angrepet av venstreekstreme

George Galloway
George Galloway

Politico-journalisten Ben Judah ble i dag truet, angrepet og sparket ut fra et arrangement for den britiske politikeren Galloway fra det ekstreme venstrepartiet Respect i Storbritannia. Angrepet skjedde i Galloways hjemby Bradford.
Årsaken? Judah fremsto som ikke bare jødisk, men også kritisk til Galloway. Judah skriver i sin artikkel om saken at han hadde koordinert sitt besøk med den politiske ledelsen i Bradford, og at han dekket arrangementet for sin arbeidsgiver.
De fremmøtte på arrangementet vendte seg imot journalisten, og fikk tak i vakter som presset ham til å slette bilder han hadde tatt på stedet, og etter hvert hadde det hele utviklet seg til regelrett antasting.
En av de fremmøtte kalte Judah for «f***ing jøde», og flere gikk fysisk til angrep på ham og slo ham.
Etter angrepet skrev Judah til Galloway og Aylas Karmani, byrådets leder. Galloway svarte på henvendelsen ved å anklage ham for å ha satt i gang angrepet. «Dette er helt åpenbart et stunt fra din side, og en bevisst provokasjon. Timingen bekrefter at dette er et kalkulert forsøk på å sverte meg og påvirke mine muligheter for å bli valgt,» skrev han.
Karmani derimot støttet Judah og beklaget kraftig den behandlingen han hadde blitt utsatt for. Karmani var selv til stede på arrangementet.
Hendelsen ble også meldt til politiet og til vaktbikkje-organisasjonen Community Security Trust.
Galloway har gjentatte ganger blitt anklaget for antisemittisme for både fornærmende uttalelser og sin opposisjon mot jødisk selvbestemmelse i Israel.
Også SMA har tidligere skrevet om politikeren.
Sist gjorde han seg bemerket ved å erklære valgkretsen sin som «Israel-fri sone», noe som utløste rasisme-anklager mot ham. Dette skjedde også da han reiste seg og gikk sin vei under en offentlig debatt, etter å ha funnet ut at debattmotstanderen hans var israelsk.
Han snerret «jeg debatterer ikke med israelere».
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: