Jerusalem: nytt angrep – 11 skadde

Hele artikkelen er oppdatert, ettersom nye fakta har kommet.
I alt 11 mennesker er nå rapportert skadet etter at en terrorist fra Øst-Jerusalem kjørte bilen sin inn i en folkemengde på et busstopp mandag morgen, skriver Times of Israel. En baby på 18 måneder er blant de skadde, og en kvinne i 70-årene er den eldste av ofrene.  De anses begge for å være moderat skadet.
Bilføreren er identifisert som den 21 år gamle Abed el-Muhsen Hassuna fra Beit Hanina, et nabolag i byen. Han fikk et kort liv. En sikkerhetsvakt, en person fra sikkerhetsstyrkene og en bevæpnet sivilist som så angrepet, skjøt og drepte ham idet han prøvde å gå ut av bilen. Det ble senere funnet en øks i kjøretøyet.
Hassune kjørte bilen inn på fortauet, og rett inn i folkemengden som var på busstoppet. Bilen traff også en brannhydrant, noe som sendte en foss av vann til værs.
Sjef for politiet i Jerusalem, Moshe Edri, roser den resolutte opptreden til de tre som skjøt. “Deres raske og nøyaktige handling, som nøytraliserte terroristen, avverget et enda mer alvorlig angrep,” sa han.
Ordfører i Jerusalem, Nir Barkat, talte på stedet, og ba folk være på vakt for nye angrep, men ba også folk om å fortsette med sine daglige rutiner, “for at ikke terroristene skal få vinne.” Han fortalte at kommunen straks skal innføre mer vakthold på de mest utsatte stedene.
Jerusalem har vært ett av to steder med flest angrep etter at terrorbølgen begynte i oktober, med Hebron som det andre. Mer enn 20 israelere har blitt drept i disse terrorangrepene, og flere hundre har blitt såret.
Se film fra stedet her og her…
Det ble også skutt en rakett fra Gaza søndag kveld. Raketten eksploderte i ubebodd område, og forårsaket ingen skader. Israel angrep to Hamas-terroristmål i natt som gjengjeld for angrepet.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: