Jente på 16 forsøker å drepe jøde

En kvinnelig terrorist, identifisert som Luma al-Bakari, gikk i dag i 14-tiden til angrep på en bosetter fra Kiryat Arba. Hun prøvde å stikke ham med kniv, men ble skutt av en IDF-soldat før hun lykkes med sitt drapsforsøk.
Jenta ble bragt til Hadassah-sykehuset i Ein Kerem i alvorlig forfatning.
Kiryat Arba er like ved Hebron, som i den senere tid har vært rammet av mange terroraksjoner. Sist forrige uke var det et slikt angrep.
Også fredag var det forsøk på angrep, arabere skjøt mot et sjekkpunkt, men ble selv skutt og såret før de rakk å skade noen. Litt senere samme dag forsøkte en araber å kjøre over noen soldater ved Halhul, også i nærheten av Hebron.
I Jerusalem gjeninnføres nå sikkerhetsvakter på offentlig transport. Dette var et tiltak som i sin tid ble etablert under den første intifadaen, og senere avsluttet i 2007.
Flere titalls sikkerhetsvakter beveger seg nå på offentlige transportmidler og gjør tilværelsen sikrere for folk. Hovedoppgaven er å forhindre terror, men vaktene er forberedt på alt. De sier selv at de er “forberedt for ethvert mulig terrorscenario.” I tillegg til vaktene er det også sju patruljebiler som Har sikkerheten som oppgave.
En 24-åring som ble intervjuet ønsker den økte sikkerheten velkommen. Det er selvsagt fint med bedre sikkerhet, men det vil ikke forandre hans reisemønster.
“Da terrorbølgen startet var alle redde, men vi har blitt mer vant til det nå. Jeg er fremdeles redd, og ser mer intenst på alle som ser mistenkelig ut. Men det er roligere nå.”
Yahoo News vinkler saken noe annerledes: Palestinsk jente skutt etter forsøk på knivstikking på vestbreddenStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: