Je suis Juif

Etter massakren og gisseldramaet i Paris i slutten av denne uken, kan man si at situasjonen for franske jøder har forverret seg drastisk. Fra før har det vært en helt spesiell situasjon i landet. For det første har Frankrike Europas største populasjon av jøder. For det andre har Frankrike de siste tiårene hatt en enorm innvandring fra muslimske land.
Dette fører til at jødene i landet føler seg utrygg. Allerede i august var innvandringen til Israel herfra mer enn doblet i forhold til årene før, med 4.566 personer. De siste tiårene har antallet stort sett ligget på under to tusen personer i året.
I likhet med slagordet «Je suis Charlie» etter massakren på tegnerne og journalistene i Charlie Hebdo, har det nå begynt å spre seg solidariske ytringer til støtte for de fire drepte gislene i det jødiske supermarkedet i Paris: «Je suis Juif» eller hashtagen #JeSuisJuif på Twitter og Instagram.
Det har vært noen ekstreme hendelser hvor jøder har blitt mishandlet og drept av arabiske, muslimske innvandrere. I 2006 ble den unge jødiske mannen Ilan Halimi lokket i en felle, og fanget av barbarer som torturerte ham på det groveste i tre uker. Det ble krevd løsepenger for ham. Han ble funnet etterlatt på et jernbanespor i en forstad, døende. Han døde under transport til sykehus.
I de tre ukene hadde det vært en mengde mennesker og sett hva som foregikk med Halimi. Han var bundet fast til en stol, og smerteskrikene må ha blitt hørt av mange. I nabolaget bodde det utelukkende muslimske innvandrere. Ikke én av dem ringte noensinne politiet i de tre ukene.
I 2012 gikk muslimen Mohammed Merah løs på flere mennesker. Han skjøt og drepte en fransk fallskjermsoldat i Toulouse, og en drøy uke senere skjøt og drepte han en jødisk lærer, og tre jødiske barn på en jødisk skole i samme by. Han hadde vokst opp og bodde i en atmosfære av rasisme og hat.
Men dette var ikke enkeltstående tilfeller. Drapene i Toulouse førte til en bølge av antisemittiske handlinger i Frankrike, utført for det meste av muslimske innvandrere. Artikkelen under, fra svenske Samtiden, beretter en del av disse.
SMA får en del kritikk for det man kaller å «ville ramme muslimer» når vi skriver om aktuelle hendelser. Dette er enkelt å få slutt på, umiddelbart. Hvis muslimene slutter å angripe jøder over hele verden, skal vi slutte å skrive om det. Umiddelbart. Til dette skjer, vil SMA skrive, ikke bare om muslimer som angriper jøder fordi de er jøder, men om andre som gjør det samme. Virkeligheten skal ikke fornektes, men sannheten må frem. Vanlige medier og politikere har sviktet stort på dette området. Det er svært synlig i dag, etter de grufulle massakrene i Paris.

(Artikkelen er fra juli 2014) Frankrike har upplevt en våg av arabiska attacker mot judar och synagogor de senaste veckorna. 20-talet judiska affärer och restauranger har vandaliserats,  judiska studenter har misshandlats blodiga och en judisk demonstration mot kidnappningen av tre judiska ungdomar attackerades.
I juni stoppade den franska polisen två personer utanför en synagoga som precis börjat sikta med AK-47 och handeldvapen mot synagogan. I helgen hölls en stor pro-palestinsk demonstration vid Place de la Bastille i Paris varpå den lokala synagogan attackerades.
Denna gång visade det sig dock att Parisjudarna hade fått nog när uppåt 100 unga judar – enligt uppgifter organiserade genom ”Jewish Defence League” (JDL) – gick till motattack med möbler och påkar.
Dock visade det sig att de palestinska demonstranterna var bättre på gatuvåld än JDL som, efter en ganska kort rusning mot palestinierna, fick fly tillbaka hals över huvud med åtminstone en misshandlad judisk demonstrant till följd.
Det franska socialistpartiets ledamot i Paris stadshus, Alexis Bachelay, använder videoklippet med JDL som argument för att muslimer diskrimineras:
– Det har uppenbarligen förekommit mediamanipulation angående vilka som verkligen blev angripna. Det är inte första gången som unga fransmän med muslimskt ursprung blir stigmatiserade av media, säger Bachelay och fortsätter:
– Fransmän av muslimskt ursprung måste skyddas av lagen när de demonstrerar. De ska inte attackeras av radikala grupper som JDL.
Samtidigt är det nu allt fler judar som lämnar nu Frankrike för Israel rapporterar New York Times.

http://www.youtube.com/watch?v=-S6ElYcXnjs

SamtidenStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: