Forholdene for jøder verre også i Sverige

Stockholm - vakker på utsiden
Stockholm – vakker på utsiden

Antallet trusler mot svenske jøder er doblet etter drapene i Kosher-supermarkedet i Paris.
Det har ikke minket, som man kanskje skulle tro var den naturlige virkningen av slike grusomheter. Den samme tendensen har man sett i Frankrike. Etter at Mohammed Merah drepte tre jødiske barn og en voksen på en skole i Toulouse, økte hatet mot jødene, og dette viste seg i en rekke angrep mot jøder i tiden etterpå.
Det var Lena Posner-Koerosi, leder av Rådet for jødiske samfunn i landet, som kom med disse opplysningene til nyhetsbyrået AFP.
En talsmann for det svenske politiet opplyser at sikkerheten rundt jødiske institusjoner i Sverige er styrket siden terroren i Paris. Særlig gjelder dette i hovedstaden Stockholm.
Posner-Koerosi har tillit til at politiet gjør jobben sin. Men det er også nødvendig, ettersom folk er bekymret.
Rundt halvparten av Sveriges ca 20.000 jøder bor i Stockholm.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: