Israelske Dark Net på Showtime

darkNetDet amerikanske kabelnettverket Showtime har gitt grønt lys til en dokumentarserie med tittelen “Dark Net”. Premieren er i januar 2016. Det er det israelske nettstedet Ynet som skriver dette.
“Dark Net” er historien om det Internett som vanlige folk sjelden får se, men som likevel utgjør 80 prosent av nettet. Disse undergrunns-nettstedene holdes utenfor søkemotorer som Google.
Serien handler om personer som lever merkelige og provoserende digitale liv, cyberkriminelle og hackere, mennesker som har forvandlet kroppen sin til en maskin, og hemmelige kultmedlemmer som lever online.
Showtime skriver at “denne dokumentarserien på åtte episoder utforsker en underverden hvor virtuelle og fysiske liv kolliderer på overraskende og merkelige måter, tilsynelatende usynlig.”
“Med samfunnets voksende avhengighet av teknologi, har internett blitt uunnværlig for milliarder av brukere, men “Dark Net” vil få farene ut av skyggene og drøfte dem, advare og provosere tankene.”
“Gjennom åtte episoder på en halvtime er serien innom temaer som bio-hacking, cyber-kidnapping, digital krigføring, online kulter, pornoavhengighet og sexhandel via webcam.”
Serien er laget av israeleren Mati Kochavi, aom eier medie- og teknologifirmaet Vocativ. Firmaet utvikler proprietær teknologi for å søke og overvåke de dypeste delene av web’en.
Kochavi har skapt serien sammen med et team av forskere, kunstnere, samt israelske og amerikanske internetteksperter som brukte verktøyene fra Vocativ, mediefirmaet hans, til å analysere og prosessere informasjon fra intelligensens verden, skriver avisen.
Forskerne oppdaget informasjon, historier og fenomener fra internett som normalt ikke er synlig for publikum.
Kochavi sier selv at “Dark Net avslører utkantene av nettverket, og belyser hvordan de har blitt sentrale og har fått innflytelse. Seriens formål er å advare og fremprovosere tanker så det blir diskusjon om de uklare grensene mellom individuell frihet, tap av privatliv, lovens og moralens begrensninger og sosiale konvensjoner i denne teknologiske æra som har forandret våre liv, til det bedre eller verre.”
“Dark Net” har premiere på Showtime 21. januar 2016 kl 23:00.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: