Bygningsarbeider: – vi vet ikke om vi kommer hele hjem igjen

Det er vanskelig for en nordmann å forestille seg hvordan det føles å være innbygger i et land hvor terrorisme råder og skaper frykt. Israel har åpnet for at arabere fra Samaria og Judea kan arbeide inne i Israel. De fleste er nok takknemlige for dette, og bryter ingen lover.
Men som enkelte uttrykker det, “det finnes noen råtne epler i kurven”. Selvfølgelig kan ikke de andre, som ikke er “råtne epler” klandres for det. Men det skaper en intens utrygghetsfølelse å leve under konstant trussel og risiko for å få en kniv i ryggen, en bil imot seg fra hvor som helst, eller en stein i frontruten eller i hodet, – eller en brannbombe.
I går ble to bygningsarbeidere rammet av et slikt angrep. En Palestina-araber gikk til angrep på to arbeidere på to byggeplasser som lå i nærheten av hverandre. De to ble moderat skadet, skriver Arutz Sheva, og det går etter forholdene bra med dem.
Men kolleger av den skadde araberen er rystet. Man kan jo gjøre seg sine tanker om hvorfor. Avisen forteller nemlig at den ene av de to som ble angrepet i går, slett ikke var en jøde slik mediene fortalte, men en araber. Angriperen trodde han var jøde.
Det var den 50 år gamle Zadoki Abu Kamal som ble tatt for å være jødisk, ettersom han har ganske lys hud og har blå øyne.
“Vi satt sammen på kontoret da en person vi ikke kjente, kom inn. Han var ikke fra området.” Det er bygningsarbeider Rami som forteller. “Han kom med et svært jernrør og slo [Abu Kamal] i hodet. Jeg hoppet på ham og kastet ham i bakken, og satt på ham til politiet kom.”
Ifølte Rami kom angriperen til hans byggeplass etter at han hadde angrepet formannen på den andre byggeplassen. Kanskje han kom for å gjøre ferdig jobben.
En annen venn av den skadde, Issa Saada, erstattet ham på byggeplassen onsdag. Han sier til avisen at arbeiderne føler seg nokså rystet. “Jeg var på sykehuset med ham i går. Han hadde alvorlige brudd i hjerneskallen. Det var grusomt. Nå er han ok.”
“Det gir en veldig dårlig følelse. Enhver som går hjemmefra vet ikke om han vil komme tilbake i ett stykke, enten han er araber eller jøde. For alt vi vet kan alle bli skadd. Vi ønsker ikke å jobbe på denne måten.”
Ellers fortsetter terroren mot jøder i form av enkeltstående hendelser. Det er ikke lett å forsvare seg mot slikt. En hjemmelaget bombe ble i dag kastet mot patruljerende soldater ved grensen mot Gaza. Ingen israelere ble skadet, men soldatene responderte med bomber tilbake. Det ble rapportert om tre skadede Palestina-arabere.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: