Israel utelates fra atlas ment for skoler i Midtøsten

Midtøsten-kartet uten Israel
Midtøsten-kartet uten Israel

Etter at Collins Bartholomew, et datterselskap av HarperCollins, uttalte til det katolske bladet The Tablet på årets siste dag at det ville ha vært «uakseptabelt» for deres kunder i Gulfen å ha Israel med på kart over området, ble det naturlig nok en del reaksjoner.
En biskop-konferanse i England og Wales sa rett ut at slikt er farlig for fredsarbeidet i Midtøsten. Biskop Declan Lang, som leder den internasjonale delen av konferansen, sa til The Tablet at «publiseringen av dette atlaset vil bekrefte det Israel mener er tilfelle, at det er en fiendtlighet mot landet deres fra deler av den arabiske verden. Det vil ikke hjelpe i arbeidet for å bygge opp en atmosfære av tillit som kan lede til fredelig sameksistens.»
Kartet viste tydelig Jordan og Vestbredden, men staten Israel var simpelthen utelatt fra kartet, som ble solgt til engelsktalende skoler i Gulf-området.
Nå har HarperCollins kommet med en beklagelse, og kartene er trukket fra markedet. De sier på Facebook-siden sin:
«HarperCollins beklager å ha utelatt navnet Israel fra Collins’ Midtøsten-kart. Dette produktet har nå blitt tatt ut av salg i alle territorier, og alle gjenværende eksemplarer vil bli tilintetgjort. HarperCollins beklager på det sterkeste for denne utelatelsen og til alle som har blitt støtt av dette.»

En sjekk viste imidlertid at produktet fremdeles var i salg på Amazon og Barnes and Noble så sent som torsdag.
Antisemitism.org.il
Dailymail.co.uk
Thetablet.co.ukStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: