Israel lanserer nytt forsvarssystem

Davids Slynge. Foto: Missile Defence Academy
Davids Slynge. Foto: Missile Defence Academy

Rakettforsvarssystemet Davids slynge er nå under testing i Israel.
Fra før har Israel hatt sitt mye omtalte Iron Dome – Jernkuppelen – som avverger fiendtlige raketter mens de er i luften. Svært mange innbyggere i Israel, spesielt i sør, har dette systemet å takke for at de enda lever. Spesielt under krigen mot Hamas sist sommer, da det ble skutt raketter i et ekstremt tempo fra den muslimske terroristbanden som regjerer på Gazastripen, viste Iron Dome sin berettigelse.
Davids Slynge er et nytt system som er enda mer effektivt. Det er designet for å stoppe kortdistanse og mellomdistanseraketter, og dekker et tre ganger så stort område. Davids Slynge kan også stoppe raketter av typen Katuysha, det kraftige missilet som Israels svorne fiender i nord bruker, den muslimske gruppen Hizbollah.
Forsvarssystemet vil nå bli utprøvd i forskjellige områder i Israel, forteller talsmenn for IDF. Systemet blir et supplement til de allerede eksisterende systemene, og bedrer sikkerheten for samfunnet. Det nye utstyret er ment å skulle være «arbeidshesten» som tar de største og de mest langvarige angrepene.
Forsvaret uttaler seg nødig om hvor store området rakettsystemet vil dekke.
Før det avanserte systemet får sin endelige godkjennelse, skal det gjennom to perioder med tester.
Davids Slynge er produsert og utviklet av det israelske selskapet Rafael, i samarbeid med amerikanske Raytheon.
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: