Israel 65 år

Israel feirer sin 65-årsdag med fakkeltog og fyrverkeri. Foto: Miriam Alster/Flash90
Israel feirer sin 65-årsdag med fakkeltog og fyrverkeri. Foto: Miriam Alster/Flash90

«Uten land, vann og naturressurser, har vi bygget opp en enestående økonomi og et ypperlig miljø for vitenskap og teknologi.»
Med disse ordene setter den israelske president Shimon Peres dagsorden for feiringen av Israels 65. årsdag.
«La oss feire sammen og fortsette å arbeide, fortsette å håpe, og fortsette å være tro mot våre verdier,» fortsatte han. Peres pekte på at det skjer store ting i landet. «Fremdeles skjer det mirakler.»
Feiringen begynner ved presidentens bolig, og fortsetter med en rekke aktiviteter. Blant annet skal både Peres, statsminister Netanyahu, forsvarsminister Yaalon, og stabssjef i forsvaret Gantz, hver for seg synge duett med en israelsk sanger.
Utover dagen blir det Bibel-konkurranser for ungdom. Innledningen til dagen startet i går kveld med fakkeltog på Herzl-fjellet i Jerusalem (bildet).
Vi gratulerer!
Se også
Israels 10 på topp i kampen mot Parkinsons
De prøvde å drepe oss. Vi vant. Nå endrer vi verden
We will win, after all…Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: