Igjen klassiske blodanklager mot jødene

Palestina-arabernes delegat i FN, Riyad Mansour, skrev nylig et brev til den britiske ambassadør Matthew Croft, som er president i FNs Sikkerhetsråd denne måneden, der han beskylder israelske styrker for organhøsting.
«Etter å ha fått tilbake likene av palestinere som ble drept av okkupasjonsstyrkene i oktober, og etterfølgende medisinske undersøkelser, har vi fått rapporter om at likene manglet hornhinner og andre organer,» sto det i brevet han skrev.
Han la til at dette var en bekreftelse på «tidligere rapporter om organhøsting.»
Israels FN-ambassadør Danny Danon svarte onsdag på dette med et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon der han forlanger at lederen for FN fordømmer hva han beskriver som «åpen antisemittisme.»
«Denne blodanklagen fra den palestinske representanten åpenbarer hans antisemittiske motiver, og hans sanne farger,» skrev Danon i sitt brev. «Antisemittisme har ingen plass i FNs saler, og må fordømmes. Jeg ber deg avvise denne forferdelige anklagen, og fordømme den oppfordring til vold de palestinske lederne står for.»
Fokus i brevet fra Mansour den 3. november var den nylige volden i de palestinske territoriene og Øst-Jerusalem, skriver Daily Mail.
11 israelere har blitt drept av knivstikking, skyting eller andre angrep. Minst 68 palestinere har blitt skutt og drept av israelske styrker. Mange var tenåringer.
Mansour skrev i brevet sitt at «situasjonen forblir truende, og langt fra at det roer seg, fordi Israel insisterer på å bruke voldsom styrke og harde midler.»
Israel på sin side har beskyldt palestinske ledere for å oppfordre til vold, blant annet ved å spre falske rykter.
Daily MailStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: