IDF, Shin Bet og Yamam reddet fire gisler  

Noa Argamani, Shlomi Ziv, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov . Skjermdump: IDF, https://tinyurl.com/bdh5m2pb

Fra to leiligheter midt i det største basar-markedet i Nuseirat som ligger midt på Gazastripen, har IDF i samarbeid med Shin Bet (generalsikkerhetstjenesten) og det israelske politiets nasjonale enhet for bekjempelse av terrorisme, Yamam, klart å frigjøre fire gisler som ble tatt til fange under oktober-massakren for 246 dager siden.  Kampen foregikk midt i markedet med store mengder av Hamas-terrorister som kjempet til det siste mot redningsoperasjonen.  En IDF-soldat ble alvorlig skadet.

Operasjonen var svært komplisert, og IDF opplyser at planen ble testet flere ganger før man gikk til det skritt å befri de fire gislene.  Et ukjent antall terrorister måtte likvideres ved inngangen til bolighuset og inne i leilighetene.  IDF tok seg inn i en av leilighetene og inn i et rom hvor de holdte gislene fanget.  Mens noen IDF soldater la seg over gislene og beskyttet dem, fortsatte de andre striden mot de bevæpnede terroristene.  Noen IDF soldater ankom markedet i en lastebil, kledd som lokale innbyggere og startet denne heroiske operasjonen.

De fire gislene,  Almog Meir (21), Noa Argamani (25), Andrey Kozlov (27) og Shlomi Ziv (40), ble kidnappet av Hamas til Gazastripen fra Nova-partyet den 7. oktober.  De frigjorte gislene ble overført for ytterligere medisinske undersøkelser til Sheba Tel Hashomer Medical Center.

Forsvarsminister Yoav Galant sa: «Noa, Almog, Andrei og Shlomi, så godt er det at dere er med oss nå.  I en heroisk operativ aksjon klarte våre soldater å frigjøre fire gisler fra Hamas-fangenskap og returnere dem hjem til Israel.  Jeg fulgte den komplekse operasjonen fra kommandorommet.  Både IDF styrkene, Shin Bet og Yamam handlet modig, under kraftig ild og utførte oppdraget sitt modig.  Forsvaret vil fortsette å kjempe inntil de gjenværende 120 gislene kommer tilbake, og vil jobbe for å løslate dem ved enhver mulighet.»

Hamas ga en uttalelse på vegne av lederen av det politiske byrået Ismail Haniya: «Vårt folk vil ikke overgi seg og motstanden vil fortsette å forsvare våre rettigheter mot fienden. Bevegelsen vil ikke gå med på noen avtale som ikke først og fremst oppnår trygghet for vårt folk. Israel har sviktet militært, politisk og moralsk, verden må handle

Hittil er alle gislene som er frigjort fra Hamas-fangenskap funnet i private leiligheter der de er holdt fanget av Hamas-terrorister med sivile som levende skjold.  Ingen gisler er hittil blitt frigjort fra tunneler, og det gjenstår å se hvor de øvrige om lag 120 gislene befinner seg.

 

 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: