Drepte israeler – nå ødelegges hans hjem

Bilen til Alexander Levlovitz ble totalt ødelagt. Han selv ble drept, grunnet steinkasting. Foto: Arik Aboloff, redningstjenesten i Jerusalem
Bilen til Alexander Levlovitz ble totalt ødelagt. Han selv ble drept, grunnet steinkasting. Foto: Arik Abuloff, redningstjenesten i Jerusalem

IDF forseglet i dag hjemmet til en palestinsk tenåring som står for retten for å ha forårsaket døden for en israelsk mann. Hensikten med forseglingen er å gjøre boligen klar for ødeleggelse.
Den 13. september 2015 sto Abd Mahmoud Doiat, den gang 17 år gammel, på en trafikkøy som skiller kjørefelt fra hverandre, og kastet en stor stein stein på en av bilene som kom kjørende. Bilen til den 64 år gamle Alexander Levlovitz, som var på vei hjem fra et Rosh Hashanah-måltid, ble truffet. Frontruten ble splintret opp så han ikke kunne se. Han mistet kontroll på bilen, kjørte inn i en stolpe og ble drept. Levlovitz hadde barn og barnebarn. Med seg i bilen hadde han sine to døtre.
Fire arabiske gutter ble arrestert og tiltalt for angrepet. Retten kom til at Doiat hadde den klart mest fremtredende rollen. Det er ingen tvil om at det var ham som kastet den dødbringende steinen.
Opprinnelig var hjemmene til alle de fire planlagt rasert, men israelsk Høyesterett kansellerte søndag ordren for tre av terroristenes vedkommende. Boligen til Doiat er imidlertid nå plombert i påvente av ødeleggelse.
En vanlig metode for ødeleggelse er at man fyller boligen med betong. På denne måten unngås det i stor grad å ødelegge andres eiendom.
Tilhengere av metoden mener det virker avskrekkende på wannabe-terrorister at det herjes såpass heftig med boligen deres etterpå, mens kritikerne mener dette er kollektiv avstraffelse. Vi er ikke i tvil om hvilken side organisasjoner som Kirkenes Verdensråd, Palestinakomiteen, IS eller Hamas tar i denne saken.
Avskrekking, eller deterrence, er et begrep for alle som interesserer seg for storpolitikk, maktbalanse, politiske blokker og lignende. Kort sagt kan en stat ha nok soldater og militært utstyr til å vinne over en fiende, men i tillegg ønsker man å virke så avskrekkende på fienden at de ikke en gang tenker alvorlig på et angrep. En slik effekt er for eksempel atombomben, eller et flyvåpen som er så overveldende at et angrep ville bety total utslettelse av angriperen.
Vi er heller ikke særlig i tvil om det vi skrev ved en tidligere anledning der Israels kontante og avskrekkende handlemåte overfor terrorister ble kommentert: hatet gjør dum. I tillegg til at den unge gutten må tilbringe mange år i fengsel for drapet, kan det altså nå se ut som om hans eventuelle bofeller må finne seg et nytt sted å bo.
Skulle han noensinne komme tilbake på sporet der “normale” mennesker befinner seg, vil han også måtte slite livet ut med vissheten om at han berøvet et annet menneske livet. Et menneske han høyst sannsynlig ikke noen gang hadde sett, ikke visste navnet på, men som han hatet nok til å kaste død og fortvilelse inn i familien hans.
Siden september har hjemmene til 11 terrorister blitt ødelagt, tre av disse grunnet hendelser tilbake i tiden før den siste terrorbølgen. I tillegg er 124 hjem klargjort for ødeleggelse, men sakene ligger i rettssystemet i påvente av dom.  I seks av tilfellene ventes det bare på effektuering av ordren, og sju andre har fått et foreløpig varsel.
De siste 6 månedene har 29 israelere og fire utlendinger blitt drept i angrep fra “palestinere”. Rundt 200 av angriperne har blitt drept, to tredeler under angrep mot israelere, resten i sammenstøt med politi og militære styrker.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: