Ber folk roe gemyttene

Fra Hebron. En drept terrorist ligger på bakken under dekket.
Fra Hebron. En drept terrorist ligger på bakken under dekket.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu holdt en liten tale i morges til reportere i forbindelse med et møte med Singapores statsminister Lee Hsien Loong.
I den forbindelse kom han inn på saken med  Elor Azariya, den israelske soldaten som er siktet for overlagt drap på en terrorist i Hebron for rundt en måned siden. Statsministeren uttrykte tillit til rettssystemet i Israel, og ba folk roe gemyttene.
“Som far til en soldat og som statsminister, vil jeg si enda en gang: Israel støtter sine soldater. Jeg er overbevist om at etterforskningen av saken i Hebron vil bli gjort på en ansvarlig og klok måte. Jeg er kjent med det militære rettssystemet, og er helt overbevist om at retten vil ta med seg alle forhold som spiller inn i denne saken.”
Folk som støtter den tiltalte soldaten planlegger en demonstrasjon i Tel Aviv i dag. Men Roy Baharir Perl, redaktør i nettavisen Walla News oppfordrer til angrep på den planlagte demoen, skriver Arutz Sheva.
Statsministeren sa at uansett utfall av rettssaken, så har soldater i IDF en meget høy etisk standard. Dette til tross for arabernes forsøk på å fremstille dem i et annet lys.
“Våre soldater er ikke mordere. De griper inn for å forhindre mord, og jeg håper vi finner en balanse mellom handlingen og den generelle konteksten rundt den. I mellomtiden henstiller jeg til folk om å dempe gemyttene.”Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: