Antisemittisme i Frankrike

En ny bølge av antisemittisme herjer Frankrike.
Vandaler har malt antisemittiske slagord som «Sionisme», «renter» og dollartegn over et minnesmerke over jøder som ble deportert av nazistene under krigen i den franske byen Marmande. Slagordene var malt med rødt over navnene på konsentrasjonsleirene jødene ble sendt til.
Dette siste utbruddet kommer tre uker etter at vandaler veltet eller knuste 27 gravsteiner på det jødiske gravstedet i Wolfisheim nær Strasbourg.
Det ble også nylig malt antijødiske slagord og hakekors på veggen på synagogen i Melun omtrent midt i Frankrike, og i januar ble 30 gravstøtter skjendet, veltet og overmalt, og «Juden raus» ble malt på en av gravsteinene.
Siste år ble det rapportert en økning i antisemittiske overgrep på 75% i 2008. Dette tilskrives for en del krigen i Gaza, men demokrafien har også en finger med i spillet. Muslimsk innvandring har økt fra 5-6 millioner i 2003 til omtrent 8 millioner nå. I 2008 bodde det ca 490.000 jøder i Frankrike.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: