Antisemittisk utstilling dømt av tysk rett

img_0459En lavere tysk domstol fredag stanset en anti-israelsk utstilling i den tyske byen Cologne. Den ansvarlige for utstillingen har flere ganger blitt anklaget for antisemittisme og voldsforherligelse.
Den permanente utstillingen det er snakk om, er satt opp i Cathedral Square-området i Cologne. Tallrike bilder ble vist av sårede, blodstenkte og døde barn som angivelig skal ha blitt såret under Operasjon Protective Edge, Israels offensiv mot Hamas sist sommer.
Retten konkluderte med at det var i strid med Tysklands lover for å beskytte unge, ettersom bildene blir vist rett i ansiktet på tilfeldige forbipasserende.
Walter Hermann, som står bak utstillingen, sa til den tyske avisen Express at han ønsker å «ryste mennesker med disse grusomme bildene.» Han mener dette er en demonstrasjon for fred.
Mannen har blitt kraftig kritisert av alle de store politiske partiene og kirkene. Ordføreren i distriktet, Andreas Hupk, sa til avisen at «denne agitasjonen er fullstendig ensidig, antisemittisk og er bare avskyelig.»
Hermann får en bot på rundt 5000 kroner, og vil få en runde til i retten om han ikke plukker ned utstillingen. Han har imidlertid gitt uttrykk for at han fortsetter, og at han vil anke kjennelsen.
«Klagemuren» ble satt opp i 1991 for å skape oppmerksomhet om de hjemløse i byen. Den var borte en kort tid, før den dukket opp igjen i 2004. Denne gang var fokuset på konflikten mellom Israel og Palestina-araberne. Siden den gang har veggen vært utstillingsplass for en mengde antisemittiske karikaturer og utsagn.
I 2010 var det en karikatur som viste en mann med davidstjerne på magen. Han var i ferd med å fortære en palestinsk gutt med en gaffel drapert med det amerikanske flagget. På kniven han brukte var det skrevet «Gaza». Tegningen skapte diskusjon, og en juridisk klage ble levert, og det ble igangsatt en grasrotkampanje ledet av teaterdirektør Gerd Buurmann.
Samme år kom Colognes to vennskapsbyer Tel Aviv og Betlehem med en felles uttalelse med Cologne, som fordømte utstillingen.
I24news

En av Hermanns typiske plakater

 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: