UNRWA med uriktige påstander

UNRWA-representant poserer med kart uten Israel
UNRWA-representant poserer med kart uten Israel

Mandag den 13. mai rapporterte PMW, Palestinian Media Watch, at direktøren for UNRWAs aktiviteter i Libanon, Ann Dismorr, poserte på et bilde hvor hun presenterte et kart hvor Israel var utradert. Hele landet ble presentert som «Palestina». Dette skjedde på et arrangement i regi av UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine refugees in the Near East).
Bildene ble vist på de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle TV-kanal, og på den palestinske nyhetssiden pn.news.net. Sistnevnte bekreftet PMWs rapport.
Det som videre skjedde, var at talsmann for UNRWA, Christopher Gunness, skrev et tilsvar på UNRWAs nettsted. Her ble PMWs rapport avvist. Han hevdet at det omtalte kartet ikke var ment å skulle reflektere virkeligheten slik den er i dag, men at det dreide seg om perioden før staten Israel ble dannet.
«UNRWA categorically rejects accusations in the media that the Agency is ‘erasing Israel from the map’ because its officials and stakeholders stood next to a map which does not show Israel.
The map in question is an embroidery depicting a pre-1948 map and therefore ante-dates the creation of the state of Israel. The allegations are therefore completely false.»
[UNRWA’s website, May 14, 2013,
http://www.unrwa.org/etemplate.php?id=1748 ]
(«UNRWA avviser kategorisk beskyldninger i media om at organisasjonen «fjerner Israel fra kartet» fordi talsmenn og ansvarlige stod ved siden av et kart som ikke inneholder Israel.
Kartet det dreier seg om er et kunstverk som forestiller området slik det var før 1948, og er derfor pre-Israel. Påstandene er derfor fullstendig uriktige.»)
UNWRA-talsmannens rettferdiggjøring om at kartet er før Israel ble etablert, er uten rot i virkeligheten, ettersom det inneholder et PLO-flagg, ikke et britisk flagg. Dette kartet med Israel utvisket, spesielt når det samtidig viser PLO-flagget, er en av mange måter PA uttrykker Israels eksistens og rett til å eksistere på.
Dessuten er uttalelsen stod «ved siden av et kart som ikke inneholder Israel» misvisende, ettersom det indikerer en passiv, ikke deltagende tilstand. Faktum er at en representant for UNRWA er avbildet mens hun holder kartet. Og kartet er det sentrale fokus i bildet.
Dessuten inneholder meddelelsen fra UNRWA ved talsmann Christopher Gunnes de feilaktige opplysningene at PMW skal ha blitt «tvunget til å trekke tilbake» tidligere «påstander» om UNRWA:
«The organization (PMW) that originated the accusation has made similar allegations in the past about UNRWA’s neutrality and was forced to retract after the agency showed them to be false.»
(«Organisasjonen (PMW) som kom med beskyldningene har kommet med lignende beskyldninger tidligere, om UNRWAs nøytralitet. Disse ble de tvunget til å trekke tilbake etter at organisasjonen viste at de var feilaktige.»)
Faktum er at PMW aldri har dementert noen rapport om UNRWA. PMW har påvist arrangementer som palestinske organisasjoner har holdt, som har glorifisert terror og gjort stas på terrorister, og har gjort dette med UNRWAs navn og logo inkludert. Disse hendelsene som knytter UNRWA til glorifisering av terror ble publisert i palestinske medier og på palestinske websteder, og ble nøyaktig rapportert av PMW.
Klikk for å se PMWs rapport om UNRWAs forbindelse til Al-Amari-klubben, som holdt en fotballturnering til ære for selvmordsterroristen Wafa Idris.
Klikk for å se UNRWAs benektelse av at de hadde noe å gjøre med fotballturneringen.
Det er interessant å se at klubben fremdeles, to år etter benektelsen, har UNRWAs logo på Facebook-siden sin.
UNRWA benekter med uriktige opplysninger om PMW-rapportStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: