To unge terrorister uskadeliggjort for all ettertid

Det lille tettstedet Eli. Faksimile fra Al Arabiya
Det lille tettstedet Eli. Faksimile fra Al Arabiya

Da Roi Harell åpnet døren for å gå ut i dag tidlig, oppdaget han to svartkledde ungdommer som ventet på ham. De var bevæpnet med trestokker og kniv. De to hoppet på ham, dyttet ham inn i huset hans, og prøvde å drepe ham.
Harell bor i det lille tettstedet Eli et par kilometer nord for Shilo, et stedsnavn mange drar kjensel på fra bibelhistorien. Så langt tilbake som på Josvas tid (rundt 1.300 år f. Kr) er dette stedet omtalt i den jødiske historien (Torahen).
Men Harell ønsket på ingen måte å la de to angriperne vinne, og greide å dytte dem ut igjen og lukke og låse døren, etter å ha sloss med dem i noen minutter inne. De hadde nærmet seg soverommet hvor barna hans sov, og han ropte til barna at de skulle holde seg inne på rommet.
Han var lettere såret, og kona hans ringte etter hjelp, og forbandt sårene han hadde pådradd seg i hodet. Sikkerhetsfolk ankom nærmest umiddelbart, og begynte å lete etter de to ungguttene.
Etter halvannen time ble de funnet. De hadde gjemt seg i en mikvah – et rituelt bad, i nærheten. Da soldatene fant dem, hoppet de frem og forsøkte å stikke dem også.
Det ble det siste de gjorde. De to terroristene endte sine liv for en kule.
Harell ble evakuert til sykehus, men takler situasjonen godt. Til tross for at han ble såret, og at han fant en 20 cm lang kniv stukket i inngangsdøren, forteller han til Jerusalem Post at ”vi må huske at jeg ikke er den eneste som har slåss for hjemmet mitt. Vi er alle midt i en kamp for hjemmene våre.”
De to, nå døde terroristene er identifisert av palestinske medier som Khaldon Anwar Azzam og Mihmoud Hisham Ali Z’jalan. De ble 17 år og gikk på videregående i en landsbyen Qaryout.
Al Jazeera fremstiller saken som en “tit-for-tat killing” – “svar på tiltale” og kaller det et “påstått angrep” – og hevder at Israel har drept “186 palestinere, inklusive ubevæpnede demonstranter, tilskuere og angripere.” Antallet kan nok stemme, så sunn fornuft bør tilsi at palestinerne stanser sin dødsferd, så overlever nok adskillig flere.
Yahoo News (AP) siterer kilder som hevder “frustrasjon” over Israels “okkupasjon” og “bygging av bosettinger” på “Vestbredden”, den totale mangelen på fremgang i fredsprosessen, og deres eget splittede lederskap som årsaker til volden. Så her er det muligheter nok for den som ønsker å samle det arabiske lederskap om fredsforhandlinger. Israelske myndigheter peker på faktorer som oppfording til vold fra de palestinske ledernes side, og på sosiale medier, begge deler er lett dokumenterbart.
International Middle East Media Center mener også at angrepet var i klassen “påstått” knivstikking. Som alle vet er dette en helt ufarlig form for angrep. Senteret bringer også opplysningen om at det ble funnet en pistol i nærheten etter angrepet, og bringer også et bilde av terroristene. De støtter seg til venstre-mediet Haaretz´opplysninger om kun lettere skader på offeret. Tanken på at de lettere skadene kan være en direkte konsekvens av at de to nå er døde, virker fjern, både for Haaretz og imemc.
Flere medier bruker konsekvent politisk ladete uttrykk som “på den okkuperte vestbredden”, “ulovlig okkupasjon”, “bosetting”, og henviser  nærmest automatisk til “palestinernes og verdenssamfunnets påstander om overdreven maktbruk” – som vanlig helt uten å dokumentere noen av disse påstandene. Mediene vet utmerket at de kan gjøre dette helt ustraffet. Det får aldri konsekvenser av noe slag.
Tanken bak er selvsagt at jøder skal vente til de med sikkerhet vet at nå – nå blir jeg drept, dersom jeg ikke gjør noe, og først da, når kniven er på vei mot hovedpulsåren – da først kan en jøde – aller nådigst få lov å forsvare sine kjære, eller seg selv. Overstrømmende generøst.
De to 17-åringene som angrep en intetanende familiefar i morges
De to 17-åringene som angrep en intetanende familiefar i morges

Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: