Terrorist dømt til 25 års fengsel

Azuri på sykehuset etter det brutale angrepet
Azuri på sykehuset etter det brutale angrepet

– Jeg gjorde ikke noe. De vil få meg til å bli en terrorist. Jeg vet ikke hva de vil ha av meg. Jeg er ikke noen terrorist.
Med disse ordene forsøkte Alaa Ziad, en 20 år gammel israelsk statsborger, å overbevise retten om sin uskyld, til tross for at han hadde kjørt bilen sin inn mot et busstopp ved Gan Shmuel for å ramme to soldater som sto og ventet på bussen. Han traff den ene av dem, Orel Azuri, en 19 år gammel sersjant, i det hun la på etter å ha snakket med en venn i telefonen. Hun hadde akkurat reist seg for et eldre par så de kunne få sitte.
Azuri tjenestegjorde ved en Iron Dome-enhet, og hadde vært på trening, og var på vei tilbake til leiren sin.
Etter først å ha kjørt på henne så hun ble kastet i veggen, kjørte han over henne flere ganger. Hun ble svært alvorlig skadd, og lå bevisstløs, neddopet på sykehus i 13 dager før hun begynte å komme til hektene igjen. “Et mirakel har skjedd”, sa jenta da hun våknet. Hun husker selve hendelsen, og så i neste øyeblikk var hun omgitt av medisinsk personell på sykehuset idet hun våknet, et par uker senere.
Før han satte seg i bilen hadde han gått rundt i en halvtime bevæpnet med kniv ved Hadera. Like fullt hevdet han at han bare hadde mistet kontrollen over bilen.
Etter at jenta var påkjørt og nesten drept, gikk han ut av bilen og stakk henne gjentatte ganger med kniven sin. En forbipasserende kom til og prøvde å stoppe ham, og han stakk også ham og flere andre. Men til slutt kom det flere til, og han ble lagt i bakken og holdt nede til politi kom.
Nå er han dømt for hendelsen, og må sitte 25 år i fengsel for drapsforsøk på fire personer og for å true med kniv av rasistiske grunner, pluss at han må betale erstatning til den hardt skadde jenta.
Jenta er spesiell. Hun hadde drømt om å bli kommandosoldat siden hun var seks, men det ville ikke de militære. “Du blir ingen kommandosoldat,” sa offiseren som skulle vurdere henne. Men hun ga seg ikke. “Det er bare ikke mulig. Jeg skal vise deg at jeg skal bli kommando.”
Flere uker gikk, og hun nektet å gi seg for overmakten. Azuri ble kommandosoldat i luftforsvaret. “Hun var en vanskelig soldat,” sa hennes tidligere sjef da han besøkte henne på sykehuset. “Hun gjorde en masse dumme ting. Flere lørdager ble hun holdt i forvaring på basen. Men det var ingen som ikke falt for henne når de møtte henne,” måtte han innrømme.
Nå har hun kjempet sitt livs viktigste kamp. I august 2015, en måned etter ugjerningen, mens hun fremdeles ligger i sykesengen, sier hun at hun skal bli den første kvinnelige sjef i IDF.
azuri1
En 15 år gammel jente ble også knivstukket, og takker nå forbipasserende for at de greide å overmanne terroristen og få henne på sykehus. Hun var på vei til sitt eget bursdagsselskap, og hadde blomsterkrans i håret og sin egen bursdagskake i hendene.
Alaa Ziad ble dømt til 25 år i fengsel, og må i tillegg betale store summer i erstatning til de skadde. Han skal angivelig ha blitt oppildnet til ugjerningene av at jøder tok seg inn på Tempelplassen, hvor muslimene har etablert en moské.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644