Shanah Tovah – godt nytt år

Søndag 25. september starter den jødiske nyttårsfeiringen Rosh Hashanah, som for noen varer en dag, for andre to. Dagen er helligdag, det arbeides ikke i Israel.

Rosh Hashanah er også starten på en hellig periode i jødedommen på ti dager som kulminerer med Yom Kippur, jødedommens helligste dag.

Dagen brukes for de troendes del til besøk i synagogen, og man spiser tradisjonelle måltider, som epler dyppet i honning. Dette for å uttrykke ønske om et søtt nytt år. Det blåses også i Shofar.

Nyttårsfeiringen er egentlig feiringen av at Gud skapte mennesket – Adam og Eva. Det feires således på de to første dagene i årets syvende måned i den jødiske, bibelske tidsregning.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: