Seks terrorister arrestert

Ziad Abu Hadoa, Amer Rajabi og Maher Qasame, tre av de arresterte.
Ziad Abu Hadoa, Amer Rajabi og Maher Qasame, tre av de arresterte.

Shin Bet, IDF og politistyrker arresterte i forrige måned seks medlemmer av en terrorcelle med tilknytning til Hamas. De hadde planlagt å kidnappe og drepe en israeler, og hadde allerede bestemt hvor han skulle begraves.
Rapporten ble frigitt i dag. Det fremkommer at graven som var tiltenkt israeleren allerede var gravd. Gruppen hadde tenkt å prøve å forhandle med israelske myndigheter om frigivelse av palestina-arabiske fanger i bytte for liket.
Påtalemyndigheten i Jerusalem leverte torsdag anklagene mot mennene.
En av de seks, den 20 år gamle Ziad Abu Hadoan, var hjemmehørende i gamlebyen i Jerusalem, og hadde blitt løslatt så sent som oktober 2015 for bråk på Tempelhøyden.
Leder for gruppen var den 30 år gamle Maher Qawasmeh, som bodde i Hebron. Han har tidligere sonet en dom på to år for planlegging av terror i regi av Hamas.
I løpet av etterforskningen kom det frem at gruppen har hatt møter i Hebron i ett års tid, og har planlagt flere angrep i dette tidsrommet. De prøvde å få tak i våpen så de kunne skyte folk i Jerusalem, men endte opp med planen om å kidnappe og drepe en person.
Planen som ble rullet opp i løpet av etterforskningen, innebar bruk av to biler. En av mennene, israeleren Amer Rajib, skulle bidra med sine kunnskaper i hebraisk. En annen skulle vente i nærheten, og skyve bilen ut av veien.
Qawasmeh hadde også begynt å lage eksplosiver sammen med andre medlemmer i gruppen. Dette skulle brukes i terrorangrep. De hadde gått til innkjøp av kjemikalier og kunstgjødsel, men hevdet at de ikke hadde lykkes i sitt forsett.
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: