Påkjørt og drept med vilje

Shalom Yochai Sherki (25) skulle ikke få leve lenger (foto: Yeshiva World News)
Shalom Yochai Sherki (25) skulle ikke få leve lenger (foto: Yeshiva World News)

Den 37 år gamle sjåføren av en bil som onsdag i forrige uke kjørte på og drepte Shalom Yohai Sherki (25) har nå innrømmet at han gjorde det med vilje.
Sherkis kjæreste, Shira Klein, ble også truffet av bilen, og ligger kritisk skadd på sykehus.
Sjåføren er identifisert som den israelske araberen Khaled Koutineh. Han er 37 år gammel og bor i Anata like ved Jerusalem. Koutineh er advokat. Hans familie har helt siden hendelsen insistert på at det hele var en ulykke, men han sier nå det motsatte.
Han hevder imidlertid at handlingen ikke var overlagt, men at han plutselig skal ha fått det for seg at han skulle kjøre på en jødisk israeler. Som spesialist på juss vet han nok godt hva han kan si som kan medvirke til lavere straff for ugjerningen.
Koutineh skal ha fortalt at han kjørte langs motorvei 1 for å plukke ut et mål blant fotgjengerne ved veien.
Det var onsdag 15. april rundt 10:30 lokal tid at Koutineh kjørte i retning Pisgat Zeev, et boligområde. Denne dagen er i Israel minnedagen for Holocaust-ofrene. Han sto og ventet på grønt lys, og da det ble klart, kjørte han over i motsatt kjørebane, akselererte og kjørte opp på fortauet og traff Sherki og Klein, som sto og ventet på en buss. Da han skulle rygge tilbake, traff han et trafikklys og ble stående. Politistasjonen er like i nærheten, og han ble arrestert kort tid etter påkjørselen.
Hovedstaden har blitt rammet mange ganger av slike «ensomme ulver» som får det for seg at de skal drepe en jøde. Times of Israel skriver at disse angrepene ofte er spontane, og at gjerningsmennene ikke nødvendigvis står i kontakt med noen terrorbevegelse.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644